Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bank of England onderzoekt Brexit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 mei 2015 11:13
    Wat een slap gelul hier zeg...niet te geloven wat een inhoud.
    Maar goed...

    Een Grexit zou zeer wenselijk zijn ...al is het alleen maar om een statement te maken dat er grenzen zijn en dat iedereen binnen de EU zich aan afspraken en verdragen dient te houden.
    Verder is Griekenland er al op een frauduleuze manier ingekomen (met hulp van Goldman Sachs) en dat alleen al PLUS de ellende die de Grieken aan onrust brengen zouden ook al aanleiding genoeg moeten zijn om ZE eruit te flikkeren.
    Het op grote voet leven (en niets willen inleveren) is ook zo'n misplaatst arogante opstelling en dat straalt die halve gare minister van financie-en van Griekenland ook uit...met zijn (veel te) grote bek.
    Dus ja...liever NU dan morgen een Grexit !!

    Een BRexit is iets geheel anders.
    Die Britten zien ook hoe "wij" als EU er met zijn allen een potje van maken en dat het allemaal geen rozegeur en maneschijn is zoals men dat in beginsel aan iedereen liet doorschemeren.
    Een groot EUropa ...grenzen die verdwijnen...grotere afzet-markt voor bedrijven .... atbeidsmarkt groter en meer kans op werk...enz.
    Vooral dat laatste is voor de minder ontwikkelde landen (zonder iets of iemand te willen kwetsen) een voordeel...maar natuurlijk NIET voor landen als Duitsland, Nederland, Frankrijk, Belgie...etc.
    Wel voor de Polen, Bulgaren, Tjechen...en dat soort types....die lachen zich hier suf en leven letterlijk als koning en verdienen hier 3 to 7 keer het salaris als "THUIS" in hun home-land.
    Dus ik snap ze wel !!
    Maar is het wenselijk??? Nee...volgens mij niet echt ...maar het is een bij-effect.
    Verder hebben we broertje Griekenland die er een ongelofelijk potje van maakt...maar we hadden (of hebben nog steeds) ook broertje Italie, Spanje, Portugal en Ierland.
    Die gingen natuurlijk ook niet lekker...maar die hebben de boel inmiddels WEL redelijkerwijs op orde of controleerbaar.
    De Grieken echter denken dat ze van een ander caliber zijn en boven de rest staan of zo.
    Die zijn de boel op de spits aan het drijven en weten zich gesteund door "angst bij de rest van de EU" en de Amerikanen.
    Het land ligt strategisch voor de "Westerse Wereld" en we willen ook niet dat Griekenland TE DIK wordt met Rusland.....om diverse redenen.
    Dus tja....als je dan BRIT bent...dan krab je jezelf nog wel eens achter je oren.
    Wil je wel "deel uitmaken" van zo'n groep hopeloze landen die zich EU noemen met alle bij-effecten en bodemloze geld-putten ??
    EN...een BRUSSEL die zich zal gaan bemoeien met allerlei binnenlandse aangelegenheden waarvan je soms denkt..."waar bemoeien ze zich mee?".
    Verder moet je veel "contributie" afstaan....en zoals iedereen weet betaalt NEDERLAND al jaren idioot veel tov buurlanden.
    En ook daar zit je niet op te wachten, want dat geld is WEG en zie je niets meer van terug.
    Dus de negatieve bij-effecten, bemoeienissen, geld afstaan en dus je "vrijheid" als land kwijt zijn omdat je opgaat in dat CLUPPIE wat EU heet is iets waar ik ""als ik BRIT zou zijn"" serieus over zou willen nadenken als ik de kans kreeg.
    Bij ons is dat lidmaatschap erdoor gedrukt.
    Wij als NL hadden TEGEN toetreding gestemt via dat referendum.
    Dat is toen aangepast en ineens waren we erbij....hoezo dan ???
    En we hebben dus nu de ellende die we NOOIT hadden verwacht er gratis bij.

    Ik zou als BRIT zeker voor een BRexit gaan....ik zou voor geen goud dit ongewisse gezeik willen binnenhalen. Ik zou de Britse Pond koesteren zoals ik nog wel regelmatig met heimwee terugdenk aan de Gulden. Hoewel de euro als betaal-eenheid mij op zich NU niet meer zo stoort...maar goed...dat heeft dus ook even geduurt.

    GRexit en BRexit zou wat mij betreft een goeie stap zijn....en wat mij betreft mag de EU zoals het NU is en functioneert ook wegvallen...de euro zou nu wel mogen blijven als betaalmiddel, maar Nederland zou ook weer Nederland moeten worden.
    BAAS in eigen land !!! en over ONS eigen GELD....
  2. Go with the flow 24 mei 2015 15:43
    Verstandig van die Engelsen, dankzij de eurogroep wordt de EU langzaam maar zeker een geheel corrupt Oostblok (vanuit het perspectief van de gemiddelde Brit) beleidmakers die alleen maar bezig zijn met de jacht op de beste EU baantjes, met belastinggeld van onnozele burgers smijten, de Eurolanden is een broeinest voor een WO3 in de maak en daar kan je maar beter verre van blijven, slim van die Britten
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links