Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Griekse economie zwaar onderuit bij Grexit'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 2 juli 2015 15:49
    quote:

    lecrayon schreef op 2 juli 2015 15:32:

    Bovendien hoeft men dan niet af te lossen met aardgas, olie en goud...
    Er zit voor 300 miljard in de grond of zee. Rutte zou er jaloers op worden. Vreemd , dat dit nooit ter sprake komt. Brussel onderhandelt voor het oog met een kale kip. In werkelijkheid met een plofkip. Maar daar sluiten ze de ogen voor.
  2. gerrit 69 3 juli 2015 01:30

    Waar zijn onze politici, die goedkeuring gaven om Griekenland bij de Euro te halen?
    Die zijn zeker allemaal onder een steen verdwenen!
    Verantwoording is er nu niet bij, want de meeste hebben nu een goed pensioen of nog een leuke baan zoals oud-minister Zalm.
    Het Nederlandse volk is ook bedrogen met de omwisselingskoers van FL 2,20 voor € 1,00 terwijl onze gulden ten opzichte van de DM even zoveel waard was in 2001.
    Helaas was onze gulden voor 1998 al gefixeerd en voor de DM gold een omwisselingskoers van DM 2,00 voor € 1,00 terwijl de DM na 1998 duidelijk verzwakte
    tot het jaar van de invoering van de Euro in 2002.
    Uiteindelijk heeft het Nederlandse volk ruim 10 procent te weinig gekregen voor hun spaargeld, maar Zalm lachte dit luchthartig weg dat het goed was voor onze export-positie.
    Twee jaar later raakte Nederland op de rand van een recessie en sprak Balkenende de
    historische woorden van eerst het zuur en dan het zoet.
    Ook de leugen dat al het geleende geld aan Griekenland met rente terug betaald zou worden, was zo kortzichtig dat de gemiddelde Nederlander deze stelling kon doorprikken.
    Wat ik in het kort maar wil zeggen, is dat mijn vertrouwen in politici aardig verdwenen is.
  3. Warren Buffet Fan 3 juli 2015 02:04

    Griekenland kan wel degelijk een verdien model maken: toerisme, vastgoed voor rijke buitenlanders en kwalitatief hoogwaardige 'eco'-producten op basis van olijven en andere landbouw producten. De sandaal-dragen-vrouwelijke-60+-babyboomer in Noord europa is dol op dit soort producten en is bereid hier een veelvoud voor te betalen in haar locale groene winkeltje t.o.v. massa-producten. Deze doelgroep spreekt waarschijnlijk niet de gemiddelde iex-lezer aan maar wordt alleen maar groter en heeft een hoop geld.

    Grieken moeten dit alleen wel willen en afscheid willen nemen van de vele ambtenaren banen die innovatie alleen maar tegen houden met de vele regels en procedures die ze hebben opgezet voor ondernemers.
  4. [verwijderd] 3 juli 2015 11:36
    Ik las iets over een ING analist (http://www.nu.nl/economie/4080585/griekse-banken-kunnen-uiteindelijk-steun-krijgen-noodfonds.html) die suggereerde dat de banken misschien wel weer open kunnen. Yeah right, GR bankenstelsel als een financieel bijkantoor vd EU, wel de lusten maar niet de lasten!

    Ik mag toch hopen dat de huidige tropische temperaturen dit soort onfrisse analyses voortbrengt, want hiermee maak je t failliet van GR tot het failliet van de EU!
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links