Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oh oh ABN Amro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Watermannetje2012 24 oktober 2016 13:54
    Woutertje ... Heerlijk om lekker over armoede te lullen binnen de PvdA, en wanneer je fouten maakt als minister dat je daarop niet wordt afgerekend om vervolgens je zakken te vullen bij je old-boys-network... Wouter Bos zit lekker voor EUR400.000 op jaarbasis bij KPMG. Politici zijn ook maar de vazallige roeptoeters van de echte machthebbers, de (aandeelhouders van de) banken.
  2. Eventus docebit 24 oktober 2016 14:03
    Als belegger vraag ik me sowieso af of je aandeelhouder wilt zijn van een bedrijf waar de Staat een controlerend belang heeft. Niet eens vanwege de Haagse baantjesmachine aan de top, maar meer omdat beslissingen dan eerder worden genomen op basis van politieke overwegingen (lees: ophef in de Tweede Kamer over wat er nu weer in de Telegraaf of de Volkskrant heeft gestaan) dan op basis van inzicht in het bedrijf en de markt. Dat is toch geen basis voor een gedegen bedrijfsvoering met een gezond rendement?
  3. Brulboei 24 oktober 2016 15:04
    Logisch dat Nordea nu wacht tot na de verkiezingen: grote kans dat Dijsselbloem dan weg is en misschien dat er met zijn opvolger beter zaken gedaan kan worden. Dan speelt de opvolging van Zalm ook minder en hebben de Zweden een wat grotere vinger in de pap dan het Ministerie van Financien. Nieuwe ronde, nieuwe kansen heet zoiets.
  4. Bonost 24 oktober 2016 15:21
    Jammer genoeg is wat je nu beschrijft (AJK) juist het enige wat Wouter Bos goed heeft gedaan tijdens zijn zittingsperiode als minister van Financien. Het is tenslotte wat betreft de Financiele sector in crisis een lucratieve deal geworden (behoudens SNS, want dat loopt nog in meerdere zaken)waaraan de Nederlandse staat centjes heeft verdient. En wat ABN AMRO nog verder gaat opleveren weet alleen de toekomst.
    Waarom heeft Nordea, als ze zo graag ABN AMRO willen inlijven, geen goed bod neergelegd bij de Nederlandse staat? Of willen ze het voor een prikkie hebben?
    De andere vraag is echter wil Wouter Bos wel CEO worden van ABN AMRO. Volgens mij is hij een goede kandidaat, want een goede deal kunnen sluiten heeft hij inmiddels bewezen. Ik zou het los willen zien van zoals jij noemt Haagsche baantjesmachine. Bos heeft dat niet nodig, want anders had hij het niet zo lang volgehouden bij KPMG.
  5. Huppeldepepup 24 oktober 2016 16:10
    "Zijn we mooi van het gedonder én het risico voor de belastingbetaler af. En hoeveel gedonder heeft ABN Amro al wel niet gegeven."
    Kan me vaag herinneren, dat ABN al eerder in buitenlandse handen was. Ondanks dat heeft het toch nog wat gedonder voor mij, de belastingbetaler, opgeleverd.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links