USG People « Terug naar discussie overzicht

week 44 . Nu of weer wachten.

845 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
tatje
0
Tja, met de abucijfers dinsdag en de Q3 cijfers en outlook op vrijdag is het NU.

Kunnen we met de Q3 cijfers en outlook de controleurs niet verslaan, dan is wachten weer een kunstvorm.

De Q4 en jaarcijfers komen namelijk pas op 27 februari 2015, dus eigenlijk 4 maanden na de Q3 cijfers en outlook.

Weer 4 maanden wachten op nieuws om eventueel controleurs te verslaan !

Wie houdt dat nog vol !

Met de abu ga ik voor 2 maal 6%, meer is meegenomen.

Q3 2013 was 599,4

Q3 2014.

Ik kom op 654 maar ga uit van 650

650 met een marge van 21%
brutowinst 136,5
kosten 99 minder roll out, maar meer marketing
ebitda 37,5
afschrijvingen 3,5
ebita 34
ebitamarge 5,25%

Q3 2013 Ter herinnering !

599,4
marge 21,3%
brutowinst 127,9
kosten 100,4
ebitda 27,5
afschrijvingen 4,4
ebita 23,1
ebitamarge 3,9%

Minder dan 650 omzet en een lagere marge dan 21% zou me tegenvallen.

Het zal toch ook echt van de outlook moeten komen, want de toekomstige winstgroei bepaalt voor een groot gedeelte de koers.

Het zou me verrassen als de outlook meer dan gematigd is, dus een gereserveerde outlook, met een aantal onzekerheden !

Maar misschien hebben ze genoeg aan een economische groei van 1% plus !
tatje
0
Nog even de conclusion en outlook naar aanleiding van de cijfers Q2.

Conclusions and outlook

The positive trend continued and widened in the second quarter

We are recording growth in all core countries and in the second quarter there was a clear acceleration and widening of growth in Belgium and France

We are also seeing improvements in the later cyclical demand from the SME segment and from recruitment and selection

The same development has been visible in July and we expect this positive trend to continue for the rest of the year, with fewer public holidays, converting into a positive impact on the gross margin percentage and the conversion to EBITA

De vraag is NU !

Kan Rob Zandbergen het verwachtingspatroon gewekt bij de cijfers Q2 herhalen c.q. bevestigen.
The same development has been visible in July and we expect this positive trend to continue for the rest of the year,
Gaan Belgie, Frankrijk en Duitsland geen roet in het eten gooien.

Naar mijn idee, is de economische voorspelling iets ongunstiger, maar nog altijd positief !

Hoe veel heeft USG PEOPLE hieronder te lijden of niet te lijden.

Het beviel me weer zo goed op Mallorca, dat ik daar heel vaak zou willen zijn, maar dan zonder PC en TV !

Het is nu eenmaal zo, met een eenzijdige portefeuille, dat de koers van USG PEOPLE de sleutel is tot ...........

AVE !
john24
0
Als de Q3 cijfers weer net zo'n goed vooruitzicht geven als dat Q2 deed, voorspeld dat niet veel goeds want ook toen werden we na 2 of 3 dagen weer afgestraft. Dus ik hoop dat de inpakt van Q3 veel groter zal zijn in positieve zin
[verwijderd]
0
Dank Tatje, dan weten we weer waar we het over hebben.

Jij verwacht dus ruim 8% omzetstijging (na 6% Q2 en 4% Q1)? Hoezo? ABU? Frankrijk geen probleem, of heeft dit weinig impact?

Hieronder nog een OUD bericht van de rakkers van de Rabobank van medio juni 2013. Mind you: vanaf juli en helemaal vanaf september 2013 begon de koers als een dolle te stijgen.

AMSTERDAM (AFN) - De aanhoudende krimp van de werkgelegenheid voor uitzendkrachten en van de Nederlandse economie geven aan dat er voor uitzendconcern USG People nog geen herstel gloort. Dat concludeerden analisten van Rabobank woensdag in een rapport waarin zij het advies voor het aandeel USG verlaagden van buy naar hold.

In Nederland is de economische groei ook volgend jaar waarschijnlijk te mager om de uitzendmarkt te laten groeien. Daarnaast heeft USG People het ook in België en Frankrijk moeilijk, stelt Rabo. Op basis van die combinatie van factoren verlaagde de bank de verwachtingen voor de winst per aandeel in 2014 met een kwart.

Rabo hanteert nu een koersdoel van 5,50 euro voor het aandeel USG. Dat noteerde woensdag om 10.00 uur 2,3 procent in de min op 5,39 euro.
nr36
6
www.de-beste-beursanalist.nl/

Datum 24 oktober 2014

Hedgefonds slaan opnieuw keihard toe op de, zoals gebruikelijk rustige handelsdag, zoals vrijdag doorgaans is. Met weinig en kleine verkooporders zijn de shortende hedgefondsen er opnieuw in geslaagd de koersen van hun focusfondsen fors in elkaar te drukken. Het wordt eentonig, ik weet het. Maar toch vind ik dat u moet weten op welke wijze het op de Nederlandse beurs toe gaat. De bekende fondsen als Fugro, SBM, Randstad, Akzo, Boskalis, Unilever, Gemalto, Air France-KLM en Aperam zijn opnieuw slachtoffer en staan genoteerd als de grootste dalers van vandaag. De koersen van deze fondsen dalen harder dan als de AEX intra-day daalt en stijgen niet mee als de AEX zich intra-day hersteld. Zo wordt Randstad, vanmiddag om 14.45 uur, met 1 verkooporder 40 eurocent (1.3%) lager gezet, dit zonder reden. Conclusie dus duidelijk. De Nederlandse beleggers brengen dus veel geld naar Amerika op dit moment. De betreffende vermogensbeheerders overzee lachen zich helemaal suf en hebben vandaag weer betrekkelijk tientallen miljoenen euro’s voor hun hedgefonds verdiend, waarna ze uiteraard zelf, als handelaar, ook weer een supra-bonus tegemoet kunnen zien voor bewezen diensten.

Wij, Europeanen, maken het hen ook wel erg gemakkelijk. Allerlei hoogwaardige personen, die zich publiekelijk hierover denken te moeten uitspreken, houden nog steeds vast aan hun eerdere mening, namelijk dat hedgfondsen belangrijk zijn voor de efficiëntie en liquiditeit van de markt, en dat short gaan geen negatief effect heeft op de beurs. Ze vergeten echter dat dit allang achterhaald is. Short gaan op zich is inderdaad geen enkel probleem. Als je wil gokken op een daling, dan kan dit middels shortposities in te nemen. Maar nu wordt niet meer gewoon shortgegaan om te speculeren op een latere koersdaling op de beurs. Het shortgaan wordt op een tactische wijze uitgevoerd, zodanig dat het shortgaan voortdurend dalende koersen teweegbrengt. Het is dus geen speculeren op een koersdaling, maar het is zelf zorgen voor een koersdaling door koersmanipulatie. En dan ook nog vaak in georganiseerd verband.

Bij de AFM en de politiek gaat blijkbaar nog steeds geen lichtje branden. Die begrijpen absoluut niet wat er aan de hand is en volgen blijkbaar het nieuws ook niet. Er zijn toch genoeg berichten over dit schimmige spel van de buitenlandse hedgefondsen op diverse Internet sites, forums en in kranten. Vele persoenen beginnen het spel te begrijpen en te morren. Echter blijven de gezagbekleders, vertegenwoordigers binnen de financiële markt elkaar maar napraten dat short gaan zo belangrijk is voor de markt. Zo is op de financiële telegraaf een video te zien waarin een of andere analist bewijst dat hij er ook niet veel van begrijpt, of hij neemt het publiek in de maling, omdat hij wellicht zelf ook veelvuldig short gaat. Het gaat hier om de heer Laurens Maartens van NBWM, die het pleidooi van Gemalto-topman Olivier Piou om de shorthandel aan te pakken, "een teken van zwakte" vindt. Dat zegt hij tenminste in het DFT journaal. Hij zegt dat de CEO dat zelf over zich afroept door slecht te presteren als bedrijf en dat hij het vertrouwen van aandeelhouders daardoor verliest. Hij maakt hierbij naar mijn mening een paar fouten. Allereerst presteert Gemalto toch helemaal niet slecht, dus dat kan de reden niet zijn. Ten tweede heeft hij het vertrouwen van aandeelhouders helemaal niet verloren. Aandeelhouders shorten niet. Zij verkopen hoogstens, maar dat doen ze niet. Ze lenen de aandelen blijkbaar soms wel uit, en begrijpen de gevolgen daarvan niet. De zittende aandeelhouders verliezen dus helemaal geen vertrouwen. De omzetten bij intra-day stijgingen zijn ook vele malen groter dan bij dalingen. Dat hedgefondsen een techniek hebben ontwikkeld die een koersdaling verzekerd, daar kunnen de aandeelhouders weinig aan doen.

Tevens maakt FD vandaag melding van een onderzoek door de Utrecht University School of Economics naar het speculeren op koersdalingen van Nederlandse aandelen, welke binnenkort verschijnt in vakblad Economisch Statistische Berichten. Ik zou de inhoud van het hele onderzoek eerst dienen te kennen voor ik er iets over kan zeggen. Hierbij trachten de onderzoekers blijkbaar de empirische waarheid te onderzoeken van het algemene statement “dat shortsellers, veelal hedgefondsen, rijk worden ten koste van anderen”. Dit wordt gedaan aan de hand van de behaalde rendementen van shortsellers. Als ik de tekst in het FD goed begrijp is de conclusie dat het eerste statement niet waar is. Mijn eerste ingeving is dan dat dit statement helemaal niets te maken heeft met rendement. Het gaat er mijn inziens nu juist om hoe dit rendement wordt gemaakt. Maar zoals gezegd, eerst het hele rapport maar afwachten.

Waarom doen de grote banken dan niets zult u zeggen? Verreweg de grootste inkomstenbron voor banken komt van die zelfde hedgefonds. Voor hen zijn de hedgefonds business. Ook banken lenen aandelen uit, die zijn bijvoorbeeld in haar beleggingsfonds hebben. Waar de inkomsten, namelijk de rentevergoeding aan de banken voor het uitlenen, naar toe gaat is onduidelijk. Tevens is handel geld, dus hoe meer handel van hedgefondsen des te beter.
Pim de Waard
0
tatje
0
Klasse artikel nr36.

Nergens wordt USG PEOPLE genoemd, maar lopen zeker mee vooraan !

1% economische groei is voor ons USG PEOPLE al goed.
Geen groei, geen uitzenders nodig.
2% groei en ze nemen de mensen aan in vaste dienst.

Hoop dat deze uitspraak USG PEOPLE in 2015 zal helpen, gezien de verwachtte groei in 2015 van tussen de 1,3 en 1,5%.

De outlook gaat dus hopelijk de goede kant op.

Ook van mij een AB voor het speurwerk !
tulipfield
0
als je naar de grafiek kijkt van USG heb ik de indruk dat de top voorbij is sinds begin dit jaar, indien de economie verbetert zakt de koers, het is een cyclisch fonds, de koersontwikkeling dit jaar n.a.v goed nieuws wijst daar ook op.
moneypocket
0
quote:

tulipfield schreef op 25 oktober 2014 22:59:

als je naar de grafiek kijkt van USG heb ik de indruk dat de top voorbij is sinds begin dit jaar, indien de economie verbetert zakt de koers, het is een cyclisch fonds, de koersontwikkeling dit jaar n.a.v goed nieuws wijst daar ook op.
tulipfield; daar zit nu juist de kneep. Indien de economische groei rond de 1,3 a 1,5 blijft hangen, is dit in het voordeel van de uitzendsector, waaronder usg!

@nr.36; ook een ab van mij; de daling van usg op zwakke omzetdagen zijn zo te verklaren.

groeten vanuit het noorden des lands,

moneypocket
[verwijderd]
0
Dat USG niet genoemd word in het mooie artikel van nr36 is omdat het een
AMX genoteerd aandeel betreft,maar zeker en naar mijn mening gebruikt
word in dit schimmen spel door deze Hedge fondsen en gevoelsmatig loopt USG
voor op,het is een kanarie in een kolenmijn geworden,onzekere berichten in de economie hebben een hefboom effect op dit aandeel,juist wat dit betreft
verwacht ik voor de komende mnd weinig potentieel voor het aandeel,hopelijk
kunnen de maatregelen vanuit Brussel om de economie een boost te geven,dit aandeel het short effect elimineren,maar het beste zou zijn dat
er toch een andere grote speler er wel iets inziet en de zaak overneemt en dat het martelen van dit aandeel tot het verleden be hoort,zoniet dan blijft dit aandeel een speelbal door deze hedge fondsen,waar een particulier vrijwel altijd zijn geld verliest.
[verwijderd]
0
Ik vind de berichten en artikelen heel leuk,maar betwijfel weleens of het niet teveel door een roze bril bekeken word.Als koers door Hedgefondsen bepaald worden dan is het wel knap dat dit ook gebeurd bij Manpower k/w 11,5 en Adecco k/w 12,7,dus Hedgefondsen pakken wereldwijd een bepaalde branche aan.Moet mijn van het hart dat de artikelen van tatje ik niet altijd kan volgen,van super positief en dan melden dat de financiering van USG veel te zwaar weegt Rente 6,8% over lening van 100 miljoen tot eind 2016.Als het waar is betekend dat de Bank niet alle vertrouwen in dit aandeel heeft.
[verwijderd]
0
quote:

diesel schreef op 26 oktober 2014 11:56:

Ik vind de berichten en artikelen heel leuk,maar betwijfel weleens of het niet teveel door een roze bril bekeken word.Als koers door Hedgefondsen bepaald worden dan is het wel knap dat dit ook gebeurd bij Manpower k/w 11,5 en Adecco k/w 12,7,dus Hedgefondsen pakken wereldwijd een bepaalde branche aan.Moet mijn van het hart dat de artikelen van tatje ik niet altijd kan volgen,van super positief en dan melden dat de financiering van USG veel te zwaar weegt Rente 6,8% over lening van 100 miljoen tot eind 2016.Als het waar is betekend dat de Bank niet alle vertrouwen in dit aandeel heeft.
Ik ben blij dat jij ook ziet dat momenteel bij andere uitzenders een k/w van 12 à 13 aan de orde is. Dat betekent dat men voor het volgende jaar nauwelijks groei verwacht van de winst in vergelijking met dit jaar. Een k/w van 25 die ik sommigen op dit forum wel eens zie gebruiken slaat nergens op. Als er voor volgend jaar wel een goede groei van de winst te verwachten is dan is een k/w van maximaal 20 over de winst van dit jaar voor de uitzendbranche meer dan voldoende. Verder denk ik dat jij het wel eens bij het rechte eind kan hebben dat de hedgefondsen een bepaalde branche aanpakken.
Om tot hogere koersen van USG te komen hebben we dus verwachte economische groei met verwachte hogere winsten voor de uitzendbranche nodig. Als deze er komen zijn de hedgefondsen snel weg en kan de koers van USG zo op een veel hogere stand staan.
tatje
0
quote:

diesel schreef op 26 oktober 2014 11:56:

Ik vind de berichten en artikelen heel leuk,maar betwijfel weleens of het niet teveel door een roze bril bekeken word.Als koers door Hedgefondsen bepaald worden dan is het wel knap dat dit ook gebeurd bij Manpower k/w 11,5 en Adecco k/w 12,7,dus Hedgefondsen pakken wereldwijd een bepaalde branche aan.Moet mijn van het hart dat de artikelen van tatje ik niet altijd kan volgen,van super positief en dan melden dat de financiering van USG veel te zwaar weegt Rente 6,8% over lening van 100 miljoen tot eind 2016.Als het waar is betekend dat de Bank niet alle vertrouwen in dit aandeel heeft.
Ha diesel,

Ik tank euro 95 :-)

De achtergestelde lening is 60 miljoen groot en ik heb die lening vermeld, omdat bij aflossing, als je de centen hebt, de winst voor belasting een 4 miljoen groter wordt.

In mijn ogen is het positief, als je een dure lening kwijt bent.

Een achtergestelde lening is een krediet waarbij de schuldeiser in het geval van faillissement van de schuldenaar wordt achtergesteld: de achtergestelde schuldeiser komt in een faillissement in de volgorde van schuldeisers dus achter de concurrente (dat wil zeggen gewone) schuldeisers, en heeft slechts voorrang ten opzichte van de aandeelhouders, vennoten of inbrengers. Achterstelling kan men bereiken door dit contractueel met elkaar af te spreken.

Door deze voorwaarden loopt de schuldeiser een hoger risico dat hij een deel van zijn verstrekte krediet niet terugbetaald krijgt. Om dit te compenseren wordt meestal een hoger rentepercentage vergoed.

De vorm bepaalt dus de hoogte van de rente !

Ben super positief over USG PEOPLE.

Of ik dat momenteel over de sentimenten en economie ook ben, is vers 2.

In 2013 afgesloten, dus looptijd 3 jaar en een beetje !
gerrit 69
0
[verwijderd]
0
quote:

pete67 schreef op 26 oktober 2014 18:25:

vaste baan bestaat niet meer www.telegraaf.nl/buitenland/23248793/...
Is niks mis mee met flexibel zijn dat een Vaste baan niet meer bestaat is iedereen wel duidelijk
De mensen die willen werken worden afgeremt door de vasten die te duur zijn om door de baas ontslagen te worden de baas kan dat echt niet opbrengen de ontslag vergoedingen waarvan de staat 2/3 vangt ..
De toekomst is de jonge generatie en niet de oudjes nog langer laten werken om de tien/ vijftien jaar moet je generatie verversen
Vroeger ,,,,,,,,,,,,,,,nu om de vijf jaar de toekomst is niet blijven hangen op verworven rechten maar de plicht om te veranderen
De toekomst wordt dat mensen geen rechten meer hebben maar zellf verplicht worden om hun recht te verdienen
Daar is NIKS mis mee de werkers verdienen goed de klaplopers NIKS en die krijgen geen gratis geld dus worden werkers .
het sociale asociale stelsel is gedaan en terecht als je 2 handen hebt moet je werken voor je centen Hoe hard hoeveel is jou keuze maar als de productieven de bazen en de werknemers 110% moeten afdragen laten vallen aan de NON productieven aan de staat .
Die grote bedrijven niet belast nu Stress heeft afgenomen en short selling markt werking vind
Dus de banken zijn stress vrij dan mag er geen 1 ne euro opgekocht worden door de centrale bank
Je kan niet iets gezond verklaren heeft geen griep maar wel ebola
[verwijderd]
3
Oneens. Als flexwerker ben je derderangs burger. Je kan geen huis kopen, bouwt niks op en wordt uitgebuit door de werkgevers.Voor de uitzenders is het natuurlijk geweldig maar als vader van twee kinderen die vanwege de crisis zijn vaste baan is kwijt geraakt is het een drama.
Heb 25 jaar hard gewerkt als procesoperator en werk nu van contact naar contract. Je hoort nergens bij voel me echt een outcast . Als ik morgen ziek wordt dan heb ik pech dan wordt m'n contract gewoon niet verlengd en mag ik weer de ww. in. Voor mij tien anderen. Voel me verantwoordelijk voor mijn gezin maar ben machteloos.Geef dus ook al 4 jaar geen geld meer uit omdat ik steeds weer niet weet of ik over een paar maanden nog een fatsoenlijk inkomen heb. Ik leef, werk en beweeg maar
Echt leven doen/ kunnen we niet meer.
SAHR-0310
0
quote:

Willem69 schreef op 26 oktober 2014 23:37:

Oneens. Als flexwerker ben je derderangs burger. Je kan geen huis kopen, bouwt niks op en wordt uitgebuit door de werkgevers.Voor de uitzenders is het natuurlijk geweldig maar als vader van twee kinderen die vanwege de crisis zijn vaste baan is kwijt geraakt is het een drama.
Heb 25 jaar hard gewerkt als procesoperator en werk nu van contact naar contract. Je hoort nergens bij voel me echt een outcast . Als ik morgen ziek wordt dan heb ik pech dan wordt m'n contract gewoon niet verlengd en mag ik weer de ww. in. Voor mij tien anderen. Voel me verantwoordelijk voor mijn gezin maar ben machteloos.Geef dus ook al 4 jaar geen geld meer uit omdat ik steeds weer niet weet of ik over een paar maanden nog een fatsoenlijk inkomen heb. Ik leef, werk en beweeg maar
Echt leven doen/ kunnen we niet meer.

Zie hier een oprechte samenvatting van 'real life'. Het is helaas voor velen een vergelijkbare situatie.

Politiek staat zo ver van de gewone burger af dat ze niet beseffen welk leed zich afspeelt. En werkgevers misbruiken op dit moment hun huidige macht in deze 'werkgeversmarkt'.

Een schande om te zien hoe NL wordt afgebroken en de gewone burger steeds meer als 'slaaf' wordt gezien en behandeld.
[verwijderd]
0
De EU ECB maakt van de zieke banken een bloedbank de bloedzuigers een bank is een bank die risikooos neemt met de spaarcenten van de spaarders
Wat gebeurt nu banken weigeren spaarders moeten de banken bijleggen de banken zitten aan het infuse van de ECB gratis geld
De bloedbank de economie is het verschil als er geen verschil is dan veranderd er niks.
Werken of een uitkering 150 euro verschil gratis geld ECB of in een economie moet er verschil zijn .
Is met de nep stress test de economie gebaat denk van niet je veranderd niks je stelt alleen maar uit
Het huis is aan renevatie toe de kelder 2 lijken gevonden liggen er honderd als je renoveerd begin je met het dak
Een bank is een instituut wat geld ontvangt en investeerd aan ondernemers en niet een insituut wat gratis geld ontvangt van de EU en niet wil investeren en spaarders weigerd want dan moeten ze rente betalen
De EU IS FOUT BEZICH zoals de staten waarom werken als je gratis geld krijgt
De stess test der stress testen kan ik beter duitsche bank 52 triljard on in neembaar als de deuitsche valt dan is de weg vrij voor het nieuwe ondernemen
Eergisteren weer een zelfmoord gepleegt bij de Deutsche bank veel zelfmoorden de lijken hopen zig op
gerrit 69
0
quote:

Willem69 schreef op 26 oktober 2014 23:37:

Oneens. Als flexwerker ben je derderangs burger. Je kan geen huis kopen, bouwt niks op en wordt uitgebuit door de werkgevers.Voor de uitzenders is het natuurlijk geweldig maar als vader van twee kinderen die vanwege de crisis zijn vaste baan is kwijt geraakt is het een drama.
Heb 25 jaar hard gewerkt als procesoperator en werk nu van contact naar contract. Je hoort nergens bij voel me echt een outcast . Als ik morgen ziek wordt dan heb ik pech dan wordt m'n contract gewoon niet verlengd en mag ik weer de ww. in. Voor mij tien anderen. Voel me verantwoordelijk voor mijn gezin maar ben machteloos.Geef dus ook al 4 jaar geen geld meer uit omdat ik steeds weer niet weet of ik over een paar maanden nog een fatsoenlijk inkomen heb. Ik leef, werk en beweeg maar
Echt leven doen/ kunnen we niet meer.

Dit is inderdaad weer de andere kant van de medaille.
Juist omdat de flexwerker zo toeneemt, vind ik dat onze overheid deze categorie meer rechten moet toe kennen.
Het is gewoon schandalig dat men als flexwerker tot een derderangs burger is gedegradeerd.
Ik kan mij hier helemaal in verplaatsen, omdat ik ook ruim 7 jaar voor diverse uitzend bedrijven heb gewerkt en nooit wist waar ik aan toe was.
Gelukkig heb ik nu mijn pensioen en AOW, maar ik benijd de jongere generatie echt niet.
Volledig herkenbaar door deze onzekerheid is dat veel flexwerkers daardoor verkrampt gaan leven.
Er moet echt iets veranderen in ons arbeids bestel.
Het word tijd, dat onze economie flink aan zal trekken, dan zal dit probleem langzaam kunnen verdwijnen, doordat bedrijven de goede krachten toch weer een vaste baan aan zullen bieden.
Ik heb niets tegen flexwerk, maar voor mensen die een gezin moeten onderhouden blijft het toch maar een nood-oplossing.

Groet van Gerrit
845 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  17:50
 Germany40^ 17.788,20 -1,32%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.917,56 -1,34%
 US30^ 37.798,24 +0,26%
 Nasd100^ 17.706,67 +0,07%
 US500^ 5.050,99 -0,20%
 Japan225^ 38.398,62 -0,77%
 Gold spot 2.382,87 -0,01%
 EUR/USD 1,0626 +0,01%
 WTI 84,89 -0,20%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,34%
FASTNED +2,27%
DSM FIRMENICH AG +1,54%
B&S Group SA +1,45%
Air France-KLM +1,32%

Dalers

Aperam -6,68%
ArcelorMittal -6,66%
JUST EAT TAKE... -4,54%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,79%