Nieuws | Beursonline.nl

Nieuws van zaterdag 12 januari 2019

Wall Street maakt verliezen grotendeels goed

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend vlak gesloten. Alleen techbeurs Nasdaq noteerde een duidelijke min. Daarmee maakte Wall Street de verliezen van eerder op de ...

jan '19 | Reacties: 6 | meer...

Verdediger Wöber van Ajax naar Sevilla

AMSTERDAM (AFN) - Maximilian Wöber vervolgt zijn loopbaan bij Sevilla. Ajax meldt dat het nagenoeg akkoord is met de Spaanse club over een overgang. Slechts enkele kleine voorwaarden moeten nog wor...

jan '19 | Reacties: 2 | meer...

Amerikaanse beurzen in de min

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag op verlies. Wall Street deed daarmee een stapje terug na de opmars van de afgelopen tijd. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de s...

jan '19 | meer...

Stijgende AEX flirt met 500 punten

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend lager gesloten. De AEX sloot wel met winst, al kon die eerdere plussen waarbij de Amsterdamse beursgraadmeter enkele keren bove...

jan '19 | Reacties: 3 | meer...

Europese beurzen in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag in de min. Beleggers verwerkten de lagere opening op Wall Street en keken vooruit naar de belangrijke stemming van volgende week ...

jan '19 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Europa  | meer...

Arcelor geeft Frans personeel Macron-bonus

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Staalconcern ArcelorMittal geeft zijn Franse werknemers een eenmalige bonus van 500 euro. Daarmee geeft het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf gehoor aan een o...

jan '19 | Reacties: 7 | Onderwerpen: staal  | meer...

Lagere opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager geopend. Wall Street deed daarmee een stapje terug na de opmars van de afgelopen tijd. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de s...

jan '19 | meer...

Autoconcern GM positief over winst

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Autoconcern General Motors (GM) is positief gestemd over de winstgevendheid. Het Amerikaanse bedrijf denkt dat de winst in 2018 hoger zal uitvallen dan verwacht en denkt d...

jan '19 | meer...

'Rustige opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een licht lagere opening. Hiermee zetten de graadmeters een stapje terug, na de opmars van Wall Street van de afg...

jan '19 | meer...

Vakbond roept op tot staking bij Proximus

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Vakbond ACV roept op tot een staking bij het Belgische Proximus. Het telecombedrijf kondigde donderdag aan de komende jaren 1900 banen te schrappen als onderdeel van een grote...

jan '19 | Reacties: 1 | meer...

Virgin Atlantic aast met korting op Flybe

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Virgin Atlantic heeft samen met andere partijen een bod gedaan van 2,2 miljoen pond (2,4 miljoen euro) op de Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe. Het bod van de p...

jan '19 | meer...

Volkswagen boekt recordverkoop in 2018

WOLFSBURG (AFN) - Het Duitse auto- en truckconcern Volkswagen heeft vorig jaar een recordaantal voertuigen verkocht, ondanks een lastige decembermaand. De wereldwijde verkoop kwam in 2018 uit op ru...

jan '19 | Onderwerpen: autoindustrie  | meer...

Beurzen gemengd in afwachtende handel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de aanhoudende winstreeks op Wall Street en keken alvast uit naar de belangrijke stemming in het Br...

jan '19 | Reacties: 3 | meer...

'Brexit gaat mogelijk helemaal niet door'

LONDEN (AFN/RTR) - Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie gaat mogelijk helemaal niet door. Daarvoor waarschuwen zowel de minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, als twee belan...

jan '19 | Reacties: 31 | Onderwerpen: Brexit  | meer...

BMW voorziet groei ondanks moeilijke markt

MÜNCHEN (AFN/RTR) - De Duitse automaker BMW verwacht dit jaar iets meer auto's te verkopen in vergelijking met afgelopen jaar, ondanks uitdagende marktomstandigheden. Dat meldde de maker van luxewa...

jan '19 | meer...

Veel handtekeningen voor petitie XS4ALL

AMSTERDAM (AFN) - Een petitie tegen het verdwijnen van de merknaam XS4ALL is in korte tijd al duizenden keren ondertekend. Vrijdag rond het middaguur ging de teller richting de 13.000. Initiatiefne...

jan '19 | meer...

Groen licht fusie in oliewinning Noordzee

DEN HAAG (AFN) - Oranje-Nassau Energie (ONE) mag fuseren met olie- en gasdivisie Dyas van SHV, het conglomeraat van de familie Fentener van Vlissingen. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument ...

jan '19 | meer...

AEX flirt met 500 puntengrens

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag licht vooruit en flirtte met de 500 puntengrens. Ook op de andere Europese beurzen werden kleine winsten geboekt. Beleggers verwerkten d...

jan '19 | Reacties: 2 | meer...

Shell overweegt verkoop raffinaderij in Canada

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell overweegt de Sarnia-raffinaderij in Ontario en aardgasactiviteiten in Alberta te verkopen. Volgens het olie- en gasconcern passen deze Canadese activiteiten niet me...

jan '19 | Reacties: 1 | meer...

Gele hesjes zitten luxemerk Richemont dwars

GENÈVE (AFN) - De Zwitserse producent van luxegoederen Richemont heeft in de belangrijke feestdagenperiode last gehad van de protesten door gele hesjes. Het bedrijf zag zich door de onrust die de p...

jan '19 | meer...

'Kleine openingswinst voor AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag iets hoger te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine winsten beginnen. Beleggers verwerken d...

jan '19 | meer...

Beursfonds Lavide krijgt nieuwe naam

ALKMAAR (AFN) - Beursfonds Lavide krijgt op korte termijn een nieuwe naam. Dat maakte de onderneming bekend in een verklaring, naar aanleiding van de benoeming van Salar Azimi tot topman van het be...

jan '19 | Reacties: 6 | meer...

Ook grondpersoneel akkoord met cao Air France

PARIJS (AFN) - Na het cabinepersoneel is ook het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij Air France akkoord met een nieuwe cao. Vakbonden schaarden zich unaniem achter de nieuwe afspraken.Bagage-...

jan '19 | Onderwerpen: CAO  | meer...

Nikkei eindigt week met winst

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met winst geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de vijfdaagse winstreeks op Wall Street en bleven hoopvol over een mogelijke handelsdeal tussen ...

jan '19 | meer...

Zoek in nieuws

Zoeken

Aandelen in het nieuws

Air France-KLM 8,430 -0,514 / -5,75%
Core Laboratories 33,400 -3,200 / -8,74%
Curetis 0,664 -0,021 / -3,07%
IMCD 78,450 -0,450 / -0,57%
KPN 2,663 -0,072 / -2,63%
Philips Koninklijke 44,275 -1,335 / -2,93%
Royal Dutch Shell A 25,395 -0,515 / -1,99%
Takeaway.com 83,900 -0,850 / -1,00%
UNILEVER 51,350 -0,510 / -0,98%