Nieuws | Beursonline.nl

Nieuws van maandag 11 februari 2019

Kleine uitslagen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag dicht bij huis gebleven. Beleggers namen een afwachtende houding aan in aanloop naar de nieuwe handelsbesprekingen tussen de Verenigde S...

11 feb | meer...

Hoekstra: goed gesprek over KLM met Le Maire

BRUSSEL (AFN) - Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft in Brussel ,,een constructief’’ gesprek gevoerd met zijn Franse collega Bruno Le Maire over het ,,grote belang van KLM’’. Hij zei dat na ...

11 feb | Reacties: 4 | Onderwerpen: luchtvaart  | meer...

'Gamesbedrijf Unity wil naar de beurs'

SAN FRANCISCO (AFN) - Het Amerikaanse gamesbedrijf Unity Technologies wil naar verluidt in 2020 een gang naar de beurs maken. Dat meldt techwebsite Cheddar op basis van ingewijden. Het bedrijf gaf ...

11 feb | meer...

Gemengd beeld op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden maandag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers namen een afwachtende houding aan in aanloop naar de nieuwe handelsb...

11 feb | meer...

Winstdag voor Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers maakten zich op voor een drukke cijferweek. Daarnaast werd er op de financiële markten uitgekeken naar ...

11 feb | Reacties: 1 | Onderwerpen: Europa  | meer...

Swissport lijft HCH helemaal in

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Bagage- en vrachtafhandelaar Swissport lijft Heathrow Cargo Handling (HCH) helemaal in. Het belang van 50 procent in het bedrijf dat de Zwitsers nog niet bezaten, wordt ove...

11 feb | meer...

ABN AMRO steekt geld in zonne-energiebedrijf

AMSTERDAM (AFN) - Het ABN AMRO Energy Transition Fund heeft een meerderheidsbelang genomen in Eternal Sun Group (ESG), een bedrijf actief in de markt voor zonne-energie. ESG gaat naar verwachting v...

11 feb | Onderwerpen: banken  | meer...

Hoofdindex Amsterdam op winst

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters gingen vooruit. Beleggers maken zich op voor een drukke cijferweek. Daarnaas...

11 feb | meer...

Wall Street opent in de plus

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger geopend. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de markten in China en Europa. Beleggers kijken onder meer uit naar de handel...

11 feb | meer...

'Ordina flink hoger op Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - ICT-bedrijf Ordina zou mogelijk een overnameprooi kunnen worden voor de Noorse branchegenoot Visma. Die speculatie stuwt het aandeel maandag op, nadat bekend is gemaakt dat Visma ...

11 feb | Reacties: 3 | meer...

'Winst Aegon zakt verder'

AMSTERDAM (AFN) - Aegon presenteert over het tweede halfjaar een lagere onderliggende winst dan een jaar eerder. Ook is de nettowinst meer dan gehalveerd vergeleken met wat er in de tweede helft va...

11 feb | Reacties: 12 | Onderwerpen:   | meer...

'Wall Street opent hoger'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting hoger beginnen. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de markten in China en Europa. Beleggers kijken onder meer ...

11 feb | meer...

Eerste jaarcijfers met Westfield bij Unibail

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco-Westfield kan bij de presentatie van zijn jaarcijfers woensdag voor het eerst inzicht geven in de impact van de miljardenfusie waaruit ...

11 feb | Reacties: 1 | meer...

'Winst verzekeraar NN Group loopt op'

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft een hoger resultaat over het vierde kwartaal in de boeken gezet vergeleken met een jaar eerder. Dat verwachten analisten geraadp...

11 feb | Onderwerpen: verzekeringen  | meer...

Europese beurzen winnen terrein

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag stevig terrein, na de verliesbeurt op vrijdag. Beleggers maakten zich op voor een drukke cijferweek. Op het Damrak bleef het maandag nog...

11 feb | Onderwerpen: Europa  | meer...

Cat Rock wil fusie Just East met branchegenoot

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse maaltijdbezorgbedrijf Just Eat moet een fusie aangaan met een branchegenoot. Dat schrijft de activistische aandeelhouder Cat Rock Capital Management in een open ...

11 feb | meer...

'Boskalis vangt goede prijs met verkoop'

AMSTERDAM (AFN) - Boskalis vangt een goede prijs bij de verkoop van zijn belang in het samenwerkingsverband Saam Smit Towage. Dat schrijft KBC Securities in een reactie.Boskalis krijgt 201 miljoen ...

11 feb | Reacties: 4 | meer...

Topmanagers KLM bezorgd over koers

AMSTERDAM (AFN) - Leidinggevenden van luchtvaartmaatschappij KLM maken zich grote zorgen over de koers van moederbedrijf Air France-KLM. In een brandbrief van KLM-topmanagers aan de raad van commis...

11 feb | Reacties: 3 | Onderwerpen: luchtvaart  | meer...

AEX klimt aan begin drukke week

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won maandag terrein. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na de verliesbeurt op vrijdag. Beleggers maakten zich op voor een drukke cijferwee...

11 feb | meer...

'Damrak begint hoger aan drukke week'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa lijken de beurzen hoger te beginnen aan de nieuwe drukke cijferweek. Op het Damrak komen...

11 feb | meer...

Boskalis verkoopt belang Saam Smit Towage

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis verkoopt zijn belang in samenwerkingsverband Saam Smit Towage voor 201 miljoen dollar. De deal moet in het tweede kwartaal afgerond...

11 feb | Reacties: 2 | meer...

Euronext verhoogt bod op Oslo Børs

AMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft zijn bod op zijn Noorse branchegenoot Oslo Børs verhoogd. De pan-Europese beursuitbater biedt nu 158 Noorse kroon per aandeel waardoor het totale bod op ruim 6,7 mi...

11 feb | Onderwerpen: Euronext  | meer...

Heijmans ontwikkelt woningen in Vlaardingen

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans gaat 300 tot 400 woningen ontwikkelen en bouwen in Vlaardingen. Daartoe tekenden de bouwer en de Zuid-Hollandse gemeente een voorlopig contract. De deal levert...

11 feb | Reacties: 1 | Onderwerpen: huizenmarkt  | meer...

Opdracht Gemalto voor politie Oeganda

AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto heeft een opdracht gekregen om biometrische identificatietechnologie te leveren aan de politie van Oeganda. Er werden geen f...

11 feb | Reacties: 1 | meer...

Gemengd beeld op beurzen Azië

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China di...

11 feb | Onderwerpen: Azië  | meer...