Nieuws van woensdag 16 september 2020

Moody's bevestigt kredietoordeel Wereldhave

FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de rating van winkelvastgoedfonds Wereldhave bevestigt op B1. De prognose voor de onderneming is op negatief gesteld, wat kan duiden op een verlag...

16 sep | Reacties: 3 | Onderwerpen: Moody's  | meer...

Wolters Kluwer rondt overname XCM Solutions af

ALPHEN A/D RIJN (AFN) - Informatie- en dataleverancier Wolters Kluwer heeft de maandag aangekondigde overname van het Amerikaanse XCM Solutions afgerond. Dat bedrijf levert cloudgebaseerde systemen...

16 sep | meer...

Wisselend beeld op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen hebben woensdag een wisselend beeld laten zien. De Amsterdamse beurs pakte wel winst op een dag waarop beleggers het rustig aan deden na de winstbeurt ...

16 sep | Reacties: 1 | Onderwerpen: Europa  | meer...

Amsterdamse beurs omhoog, rest Europa rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag overwegend in de min. De Amsterdamse beurs vormde daarop met bescheiden plussen een uitzondering. Beleggers deden het rustig aan...

16 sep | Reacties: 1 | Onderwerpen: Europa  | meer...

Wall Street begint dag met bescheiden winst

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plussen aan de dag begonnen. Beleggers op Wall Street nemen een afwachtende houding aan in aanloop naar het rentebesluit van...

16 sep | meer...

Staat heropent twee leningen

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heropent volgende week maandag twee leningen. Daarmee wil de Staat 2 miljard tot 4 miljard euro ophalen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie va...

16 sep | meer...

OESO minder negatief over krimp wereldeconomie

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De wereldeconomie zal dit jaar waarschijnlijk minder sterk krimpen door de coronacrisis dan eerder gedacht, geholpen door de omvangrijke steunmaatregelen van overheden....

16 sep | Onderwerpen: oeso  | meer...

Goederenexport eurozone flink lager in juli

LUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in juli met 10,4 procent afgenomen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de coronacrisis. In to...

16 sep | Onderwerpen: Europa  | meer...

IMCD koploper in licht hogere AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten kleine koersuitslagen zien na de winstbeurt een dag eerder. Beleggers name...

16 sep | Reacties: 1 | meer...

Moederbedrijf Zara boekt winst

MADRID (AFN/RTR) - Het Spaanse kledingconcern Inditex, moederbedrijf van bekende ketens als Zara, Bershka en Pull Bear, heeft in de tweede kwartaal winst geboekt. Bijna alle filialen van de ondern...

16 sep | meer...

Nikkei nipt hoger na afwachtende sessie

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag nipt hoger gesloten na een afwachtende handelssessie. Beleggers hielden hun kruit droog voorafgaand aan het rentebesluit van de Amerikaanse Feder...

16 sep | meer...

Krimp export Japan zwakt af in augustus

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De export van Japan is in augustus minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat kan erop duiden dat de negatieve effecten van de coronacrisis voor de handel van de derde...

16 sep | Onderwerpen: Japan  | meer...

Altice Europe plaatst obligatie

AMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice Europe heeft met succes voor 900 miljoen euro aan schuldpapier op de markt gezet. De obligaties, met een waarde van 900 miljoen euro, hebben een lo...

16 sep | Onderwerpen: Obligaties  | meer...

Zoek in nieuws

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ADYEN NV 1.577,000 -25,500 / -1,59%
Air France-KLM 2,966 +0,070 / +2,42%
BAM 1,080 +0,031 / +2,96%
Corbion 39,350 +0,600 / +1,55%
DSM 141,050 +5,650 / +4,17%
Galapagos 121,350 -0,600 / -0,49%
ING 6,073 +0,029 / +0,48%
Kiadis Pharma 1,580 -0,069 / -4,18%
Royal Dutch Shell A 10,778 -0,144 / -1,32%