AEX klimt op tweede pinksterdag

Gepubliceerd op 1 juni 2020 09:12 | Reacties: 12

AEX (11:28)

566,92 +4,25 (+0,76%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won maandag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers reageerden opgelucht dat de Amerikaanse president Donald Trump de handelsdeal met China intact heeft gelaten ondanks de spanningen rond de Chinese inmenging in Hongkong. De handel verliep relatief rustig aangezien veel bedrijven op tweede pinksterdag dicht zijn. In Duitsland hadden beleggers een vrije dag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,2 procent hoger op 538,74 punten. De MidKap won 1,1 procent tot 729,09 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen tot 1,6 procent. In verband met Pinksteren waren ook de beurzen in Dublin, Kopenhagen, Oslo, Luxemburg, Wenen en Zürich gesloten.

Sterkste stijger in de AEX was Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van bijna 7 procent. Het vastgoedconcern heeft de verkoop van zijn belangen in een vijftal Franse winkelcentra afgerond. In februari liet het bedrijf al weten dat de deal zo'n 1,5 miljard euro oplevert. Betaalbedrijf Adyen sloot de rij met een min van ruim 1 procent.

JDE Peet's

Op de lokale markt ging koffieconcern JDE Peet's (plus 2,1 procent) verder vooruit. Het moederbedrijf van Douwe Egberts won vrijdag bij de beursgang al bijna 14 procent. Investeerder HAL won 1 procent. Dochterbedrijf Broadview verkoopt zijn belang in gasbedrijf Molgas aan InfraVia Capital Partners. HAL verwacht een boekwinst van ongeveer 25 miljoen euro van de verkoop.

In Milaan dikte Mediobanca 10 procent aan. De Italiaanse miljardair Leonardo Del Vecchio wil zijn belang in de Italiaanse zakenbank verdubbelen naar 20 procent. De oprichter van brillenbedrijf Luxottica zou daarvoor toestemmingen hebben gevraagd aan de Europese Centrale Bank (ECB).

Primark

Associated British Foods won 3,6 procent in Londen. Het moederbedrijf van Primark opent deze maand ook zijn winkels in Engeland weer. Voor de winkels in Wales, Schotland en Noord-Ierland wacht Primark nog op goedkeuring van de overheid. In Nederland ging Primark begin mei al open.

De euro was 1,1134 dollar waard, tegen 1,1114 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 35,43 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 37,81 dollar.

15 Posts
tolick
0
Bizar dat we toch nog kunnen stijgen, verwacht dat we rond de middag gewoon rood staan en diep rood eindigen ...
Vanoranje
0
Er is geen reden waarom de beurs vanmiddag in het rood zou staan. Zelf de dreiging van een nwe handelsoorlog tussen VS en China deed vorige week niet veel.
Niettemin is het inderdaad bizar dat de beurs zo (te) ver vooruitloopt alsof we terug zijn naar de situatie van voor Corona. Denk dat een serieuze 2e besmettingsgolf en nwe Lockdowns de beleggers weer goed wakker schud.
Rogier1
0
Aandoenlijk hoe dit bellenblaas systeem in stand gehouden word.
Q1 en 2 zijn we vergeten, het systeem word kunstmatig hoog gehouden en iedereen trapt erin.
Wat de toekomst gaat worden weet ook niemand, onzekerheid troef maar toch blijven stijgen.
4.5miljard per dag/week worden er nu aan obligaties opgekocht, 4.5 miljard per dag/week........ dan is een beetje groen niet heel gek nee.
Jopie1962
0
Eerst wordt er dagenlang geroepen "het kan niet … het kan niet … het kan niet", maar de AEX doet het gewoon.

Nu beginnen de "deskundigen" al een beetje te draaien … misschien kan het tóch !! … en de AEX gaat intussen gewoon verder omhoog.

Hou vol !!
TW82
2
quote:

tolick schreef op 1 juni 2020 09:15:


Bizar dat we toch nog kunnen stijgen, verwacht dat we rond de middag gewoon rood staan en diep rood eindigen ...


Ik moet toch altijd wel lachen om reacties als deze en dat bedoel ik dan helemaal niet lullig overigens, want ik ben elke dag en elke week weer net zo verbaasd als jij over de stijgingen. Echter, ik heb het opgegeven elke dag te denken dat het wel zal omkeren, zij het nou dezelfde dag of de volgende dag. Ik heb dat soort posts inmiddels al weken lang honderden keren voorbij zien komen bij even zoveel berichten en fora op deze website.

Het kan zo maar hoor, elke dag kan het zo maar gebeuren, een omslag, correctie omlaag, etc, maar even zo goed kan het uitblijven. Er wordt niet meer gekeken naar macro-cijfers en bedrijfscijfers. K/W verhoudingen worden genegeerd op het moment. Het is hopen, kopen, hopen, kopen. Zelfs vooruitkijken van de beurs geldt niet echt meer, omdat zelfs dat in acht nemend koersen vooruitlopen op de te verwachten muziek. Dus tja, het is op het moment totaal onvoorspelbaar met de koersen en dus verbaasd het me dan toch enigszins dat posters elke dag toch weer (sterk) denken dat het zeer waarschijnlijk vandaag wel gaat omkeren. Het zou gebaseerd op data en cijfers inderdaad terecht zijn en logisch, maar logica is geen groot deel van de beurs meer. Emotie, hoop, TINA, FOMO, etc beheersen de beurskoersen inmiddels meer dan logica, cijfers en k/w ratios.
tolick
0
Ik kan nog wel wat redenen opsommen, slechte cijfers, handelsoorlog, opec die echt niet zonder reden bij elkaar komt, 2e golf, Rellen Us, oversold, consumenten vertrouwen enz enz enz

En dan moet de grote economische klap nog komen, de beurt kijkt altijd een half jaar vooruit. Nou nu niet dan hadden we al 100-150 punten lager gestaan.

Maar goed ik profiteer lekker van de longs en ja nu even vol in de short voor de rit naar de 525 en dan door onder de 500
Jopie1962
0
Neem een willekeurig fonds, Philips, ongeveer 40 euro waard.
Daar zit nogal wat onder aan waarde: onroerend goed, spullen, kennis, etc.

Neem dan een Bitcoin, ongeveer 10.000 dollar waard …. want daar zit NIKS onder.

Waarom zou Philips dan niet 10 % méér waard kunnen zijn? of 20% of nog veel gekker?

Het is maar net waar je aan refereert.
De koerswinst-verhouding was leuk toen je nog alternatieven had voor je spaargeld. Nu is het nul of negatief rendement op je spaargeld.
TW82
0
www.cnbc.com/2020/06/01/china-is-seei...

Wederom een artikel over hoe de beurzen niet meer in balans zijn met de reële economie en werkelijke financiële schade. Maar goed, of de inhoud van het artikel nou klopt of niet, dat zegt nog steeds niks over de koersen en richting van de beurs natuurlijk die doen gewoon wat ze willen doen, geleid door 'gratis' geld, TINA, FOMO en heel veel (blinde) hoop.
het zwaard
1
Alles went, ook de stijgingen van de laatste weken. Zelfs de dreigementen van Trump (blaffende honden bijten niet). Bij sommigen went het helemaal niet, bijgevolg blijven zij alles negatief bekijken, met het resultaat dat zij de trein gemiste hebben toen de eerste groene scheuten boven kwamen midden maart 2020. De geschiedenis herhaald zich blijkbaar , vermits dit ook gebeurde in maart 2009 . Toen ontstond de meest gehate beursrally ooit. Tenminste voor hen die de groene scheuten niet hadden gezien, zelfs toen het al behoorlijke plantjes waren, bleven ze beweren dat spoedig de dag ging aanbreken dat ze weer zouden afsterven . Die dag duurde meer dan 10 jaar!! Nu maken ze weer dezelfde fout. Wie zei dat 'n ezel nooit zich twee keer …… .
Lepre Chaun
0
Morgen gaan We ook gewoon in het groen verders .
Eigenlijk had ik de AEX wel ruim boven de 1% verwacht vandaag .
Op een mooie Pinksterdag ..........................
zonnewijzer
0
Oef, gelukkig kan je nog op de Chinezen rekenen na het gepiep van Trump op vrijdag. China is tenminste duidelijk, Trump zevert wat over Hong Kong en zegt in feite niets op een persconferentie met al zijn ministers rondom hen. Bedankt Chinezen want het huidige niveau van de beurzen is natuurlijk belachelijk en creëert verwachtingen die de eerste maanden niet kunnen ingelost worden. El Erkan legt er ook de nadruk op: de FED is een fata morgana aan het ondersteunen.
zonnewijzer
0
MartijnN1932
0
quote:

Jopie1962 schreef op 1 juni 2020 09:39:


Eerst wordt er dagenlang geroepen "het kan niet … het kan niet … het kan niet", maar de AEX doet het gewoon.

Nu beginnen de "deskundigen" al een beetje te draaien … misschien kan het tóch !! … en de AEX gaat intussen gewoon verder omhoog.

Hou vol !!


De rente is nu helemaal laag door al het geld rondpompen.
op je rekening krijg je niets en moet je al betalen om je geld te bewaren en sommige aandelen blijven dividend uitkeren.

Dat is wat volgens mij de stijging verklaard, en daarnaast een optimisme met de hoop dat alles wel meevalt


Ik denk dat de realiteit pas komt als de 2e kwartaalcijfers gaan binnenstromen.
Ik geniet van de hogere koersen en maak er gebruik van om de wat zwakkere aandelen die 100% zeker geraakt zijn door de huidige crisis van de hand te doen.

Ik zit alleen nog te twijfelen over het verkopen van Ahold-Delhaize. zij doen het enorm goed, maar de hamster periode is voorbij en ze krijgen meer druk van amazon online.
Maar tja, dividend is wel weer goed.
neo_mkl
0
Bitcoin is niet te vergelijken met een aandeel, daar maak je de fout. Het genereert geen cashflow. Bitcoin, net als goud, is waard wat een gek er voor geeft. Wat de twee gemeen hebben is dat ze schaars zijn, heel schaars, primaire eigenschappen van een gezond geld systeem. Bitcoin is een call optie op de toekomst, een hedge met een beperkte downside en een enorme upside. Do Your Own Research!
TraderInWaves
0
Ik waardeer de die-hards die blijven claimen dat na de Q2 cijfers de beurs naar beneden gaat. Dat dacht men ook bij de Q1 en kijk waar we nu zijn.
Hoeveel voorbeelden zijn er nog nodig om het tegendeel te bewijzen! Ik had maar 1 voorbeeld nodig. Als ik in de groep die-harders zou blijven, dan had ik allang mijn huis moeten verkopen:)
Zou me niets verbazen als de beurs boven de 550 eindigt deze week.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.