Beleidsmakers Fed bezorgd over economische neergang

Gepubliceerd op 1 juli 2020 21:05 | Reacties: 13 | Onderwerpen: Federal Reserve 

WASHINGTON (AFN) - De beleidsmakers van de Federal Reserve zijn vooral bezorgd over de economische neergang als gevolg van de coronacrisis. Dat staat in de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente vergadering van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten die op 9 en 10 juni werd gehouden.

De neergang van de economische activiteit in de VS afgelopen lente was de sterkste sinds de Tweede Wereldoorlog. Uit de notulen blijkt onder meer dat de beleidsmakers worstelen met de vraag hoe de situatie te verbeteren. Daarbij merkten ze ook op dat de impact van de crisis duidelijk niet gelijk over Amerikanen is verdeeld.

Zo raakten met name werknemers met lagere lonen hun baan kwijt. Dit gold in het bijzonder voor vrouwen, zwarte Amerikanen en Latino's. De beslissing om de rente ongemoeid te laten tot het moment dat de weg naar economisch herstel duidelijk is ingezet, werd unaniem genomen.

Fed-preses Jerome Powell zei eerder deze week nog dat het hoogst onzeker is hoe de Amerikaanse economie zich zal herstellen van de coronacrisis. Hij wees ook op de noodzaak om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen.

14 Posts
Suriname
0
Ik ook...ben bezorgd dat Nasdaq zo hoog staat... man man!!!

Je kan bijna geen geld verdienen ...alleen Nasdaq gaat als een raket...
Ger1948
2
Oei, wat vervelend nu voor Trump. De beleidsmakers zien het nu ook een beetje somber in, terwijl met een kunstgreep de werkloosheidscijfers over mei zijn bijgestel van -2.4 miljoen naar + 3 miljoen. Een verschil van slechts 5.4 miljoen. Er is natuurlijk buiten Trump niemand op deze aardbol die dit voor serieus neemt.
Er is werkelijk geen touw meer aan vast te knopen.
Nu maar hopen dat de bedrijfscijfers NIET gemanipuleerd worden. Maar dan ziet het er voor Trump niet zo goed uit.....hij heeft immers nog maar een paar maanden, en een kat in het nauw.....
TheWatchman
0
Quote : .....
Dat staat in de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente vergadering van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten die op 9 en 10 juni werd gehouden.

Maakt me nieuwsgierig naar de notulen van deez' maand, dat wortd dan ... augustus ?
tolick
2
Zo wat een dagje weer, bizar te noemen. Het mag niet zakken. Maar alles wat omhoog gaat komt ook weer eens naar beneden. Ik heb toch net nog even wat shorts gekocht voor een lagere opening morgen.

Ik verwacht deze week toch nog de 538-545 te zien zal de daling morgen dan gaan beginnen ...
Lepre Chaun
1
Er stond niks nieuws in de Notulen wat we al niet wisten .

beetje sensatie maken van een vergadering die 2 weken geleden plaats vond.
Sir Cryptalot
0
Ik zit te wachten tot de Trumpmaster weer ergens tegen aan gaat schoppen, hij is al een paar dagen (te) rustig. Hij kan weer achter China aan om de aandacht van Putin/Taliban af te leiden.
Lepre Chaun
1
Duitsland is over financiële steun pragmatischer geworden. Het steunt niet langer de zuinige lijn van Nederland en Oostenrijk, die met Zweden en Denemarken een front vormen. De bondskanselier is bereid om minder voorwaarden aan de 750 miljard euro die beschikbaar is te stellen, om maar het compromis te vinden.

Nou dus het herstel fonds gaat er komen.
Morgen AEX groen
Knife Catcher
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 1 juli 2020 22:53:


Duitsland is over financiële steun pragmatischer geworden. Het steunt niet langer de zuinige lijn van Nederland en Oostenrijk, die met Zweden en Denemarken een front vormen. De bondskanselier is bereid om minder voorwaarden aan de 750 miljard euro die beschikbaar is te stellen, om maar het compromis te vinden.

Nou dus het herstel fonds gaat er komen.
Morgen AEX groen


Doe nog maar 1 of 2 procent erbij en ik ga aex short. Turbo's lijkt me niet verstandig, maar puts dec of maart zou moeten kunnen
Pieter Vandewalle
0
Zo lang de centrale banken blijven sponsoren, zo lang gaan de beurzen omhoog. Even dipje afwachten en dan weer vollebak longs erbij.
Ivo Fl
0
Heeft iemand eigenlijk wel een idee waarom het niet naar beneden 'mag' ?

Simpel toch ?
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.