'Kosten bij ING nog te hoog' | Beursonline.nl

'Kosten bij ING nog te hoog'

Gepubliceerd op 1 aug 2019 om 09:55 | Reacties: 8

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ING heeft een sterkere kwartaalwinst in de boeken gezet dan analisten hadden voorzien. Toch zijn marktvorsers van KBC Securities en RBC niet heel enthousiast over het kwartaalbericht van de bank. Zo wijzen ze op de toegenomen kosten, onder meer in verband met het verbeteren van het interne antiwitwasbeleid.

Over de gehele linie gingen de kosten bijna 5 procent omhoog. Verder vielen de nettorentebaten tegen. De bank heeft nog altijd te maken met een ongunstig renteklimaat in combinatie met een afzwakkende economische groei in de wereld. Daarentegen was de onderliggende brutowinst aanzienlijk beter dan de consensus onder analisten.

Volgens KBC wordt er bij de bank wel degelijk voortgang geboekt met het terugdringen van de kosten. Maar waarschijnlijk is het nog niet genoeg, vrezen de marktvorsers. Ze houden voorlopig vast aan hun accumulate-advies, met een koersdoel van 13 euro.

Het aandeel ING noteerde donderdag na ruim een half uur handelen 1,4 procent lager op 9,93 euro. Daarmee was het financiële concern een van de grootste dalers in de AEX-index op de beurs in Amsterdam.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
Kennelijk denken deze analisten als je maatregelen moet nemen tegen witwassen dat dit gratis kan, waar zit jullie versta?
havik of duif
0
Hogere kosten, lagere rente, driehonderdduizend nieuwe klanten en dan toch een hoger resultaat in vergelijking met 2018 en hoger dan analisten hadden verwacht en dan lukt het ons niet tevreden te zijn en gaan massaal verkopen.
Wordt het niet eens tijd om naar onszelf te laten kijken, misschien zit daar ook wel iets fout?
mok
0
quote:

havik of duif schreef op 1 aug 2019 om 10:01:


Kennelijk denken deze analisten als je maatregelen moet nemen tegen witwassen dat dit gratis kan, waar zit jullie versta?

Winst gewoon gelijk, ondanks de lage rente. Dividendrendement is 7%. Je kunt beter een deel van je vermogen in aandelen ING beleggen dan hun spaarrekening. Moet niet iedereen doen natuurlijk ;)
Huppeldepepup
0
Volume valt me mee. Zou me niet verbazen als de echte beleggers de boel even laten uitrazen en de koers vanmiddag wat doen herstellen. Wat overdreven reactie op goede cijfers. Lage rente wisten we al, extra kosten tegen witwaspraktijken idem. En dan toch beter dan verwacht resultaat plus aanwas klanten ondanks Italiaanse stop. Zou me ook niet verbazen als ING eerdaags een aandeleninkoopprogramma aankondigt. Ik zie geen echte redenen voor de plotselinge daling, behalve het uiterst negatieve sentiment t.o.v. banken. Rust bewaren en gewoon afwachten lijkt me. Zo langzaamaan wordt ING bijna overnamekandidaat.
GJF1959
0
Ongeveer 1,5 week geleden heb ik gewaarschuwd voor de extra kosten omdat ze in het eerste kwartaal relatief weinig gereserveerd hadden (abn/amro had al vorig jaar een flinke reservering gedaan). Toch is de winst in het 2e kwartaal sterk. Had ik echt niet verwacht. Ik heb ing voor de lange termijn vanwege de goede transietie die ze door maken naar "een nieuwe bank". Dus maar weer 1000 ing bijgekocht. Wat opvalt zijn de kleine orders in het orderboek. Kennelijk zijn de kopers op vakantie.
Weert=No.1
0
Je weet toch, dat ING al tegenvalt sinds hun oprichting ( Postbank + NMB
Meedenkbank).De meest krankzinnige banken die ooit bestaan hebben. Maken meer kapot dan goed in de economie.
Kaspersky
0
Toegenomen kosten of ''kosten zijn te hoog'' zijn mijns inziens twee verschillende zaken. Persoonlijk ben ik benieuwd of de schrijver van dit artikel het wel op de correcte wijze heeft geformuleerd.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.