Aandeelhouder Altice vindt overnamebod te laag

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 09:10 | Reacties: 2

ALTICE EUROPE N.V. (27 okt)

4,196 +0,001 (+0,02%)

AMSTERDAM (AFN) - Hedgefonds Lucerne Capital vindt het bod dat Next Capital heeft uitgebracht op kabel- en telecombedrijf Altice Europe veel te laag. Dat bod bedraagt 4,11 euro per aandeel, maar Altice is tijdens de coronacrisis flink minder waard geworden. Next Capital wil daarvan profiteren, meent Lucerne dat een brief stuurde naar het bestuur van het bedrijf.

Het bod op Altice betekende weliswaar een premie van 24 procent bovenop de beurskoers van Altice van dat moment, maar lag onder de gemiddelde prijs van de afgelopen twaalf maanden. Lucerne denkt dat de aandelen van Altice tussen de 10 en 15 euro waard zouden moeten zijn en wil dat ook in een bod vertegenwoordigd zien.

De aandeelhouder, die voor ongeveer 94 miljoen euro aan stukken Altice in bezit heeft, verwijt Patrice Drahi van Next kleine aandeelhouders te willen benadelen en de mogelijke koerswinst zelf te willen houden. Drahi was de oprichter van Altice en bezit volgens Lucerne nog altijd 77,6 procent van de geplaatste aandelen van het kabel- en telecombedrijf. Er is wel een acceptatiegrens van 95 procent opgenomen in het bod, maar die kan door Next in overleg met Altice worden geschrapt.

3 Posts
FlashHenk
0
Klopt, Drahi had z'n schuldenberg Altice nooit naar de beurs moeten brengen maar lekker privé moeten houden. De kleine aandeelhouder interesseert hem niets.
k2es
0
Weinig kans op eem hoger bod, De directie van Altice (incl. grootaandeelhouder Drahi) is al akkoord gegaan met het huidige bod
DiCoFlow
0
quote:

k2es schreef op 1 oktober 2020 10:32:


Weinig kans op eem hoger bod, De directie van Altice (incl. grootaandeelhouder Drahi) is al akkoord gegaan met het huidige bod


Dat valt nog te bezien.
De AFM heeft over dat criminele bod van Patrick Drahi ook nog wat te vinden en te zeggen.
Daarna is er nog een rechtsgang mogelijk voor ontevreden/zwaar benadeelde aandeelhouders voordat Drahi het afgeperste geld in zijn knip kan schuiven.

Het bod van € 4,11 is gewoon zo belachelijk, dat Drahi de komende ellende zelf over zich afroept.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.