'Beurshandel in teken banenrapport VS'

Gepubliceerd op 2 juli 2020 08:23 | Reacties: 6

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal donderdag waarschijnlijk licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen lijken met winsten te beginnen. Bemoedigende testresultaten van een mogelijk coronavaccin door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech zorgen voor optimisme op de beursvloeren. De handel staat verder in het teken van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag.

Beleggers verwerken daarnaast de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank stelde daarin vooral bezorgd te zijn over de economische neergang als gevolg van de coronacrisis. De beleidsmakers worstelden onder meer met de vraag hoe de situatie te verbeteren en merkten op dat de impact van de crisis duidelijk niet gelijk over Amerikanen is verdeeld.

Op het Damrak staat BAM in de schijnwerpers. De bouwer verwacht in de eerste jaarhelft een aanzienlijk verlies te lijden en kondigde de afbouw van BAM International aan. Bierbrouwer Heineken en laadpalenmaker Alfen zullen mogelijk bewegen op advieswijzigingen. JPMorgan verlaagde zijn aanbeveling voor Heineken en ABN AMRO schroefde zijn aanbeveling voor Alfen terug.

TomTom

Navigatiespecialist TomTom liet weten dat het Amerikaanse autoconcern Ford verkeersinformatie van het bedrijf gaat afnemen. De twee ondernemingen hebben een meerjarig contract getekend. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.

Aan het overnamefront maakte uitbater van snellaadstations Fastned bekend het snellaadnetwerk van MisterGreen over te nemen. Daarmee heeft Fastned de rechten verkregen om snellaadstations te exploiteren op zestien verzorgingsplaatsen. Fastned betaalt voor alle aandelen van Fast Charging Network van MisterGreen bijna 2 miljoen euro.

De Europese beurzen sloten woensdag met kleine koersuitslagen. De AEX-index klom 0,5 procent tot 562,67 punten en de MidKap won 0,7 procent tot 756,60 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,4 procent. Wall Street ging overwegend vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 25.734,97 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent en techbeurs Nasdaq won 1 procent.

De euro was 1,1264 dollar waard tegen 1,1256 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 39,78 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 42,07 dollar.

9 Posts
Cph-cinq
5
De beurzen zullen wel weer omhoog gaan zeker?. Hong Kong wordt genegeerd, het aantal besmettingen en doden stijgt in de Vs. Er is weer eens goed nieuws over een vaccin dat misschien al een keer of 6 de revue passeerde. Trump is weer boos op China. De beurs loopt altijd voor., maar soms plotseling keert de realiteit terug en dan gaat het met een rotvaart naar de kelder. Ik denk dat er ondertussen geen kelder meer is.
Ger1948
1
De FED maakt zich bezorgd om de neergang van de economie. Dat zal zich uiteindelijk vertalen in het aantal arbeidsplaatsen. In ieder geval is mei positief bijgesteld van -2.4 miljoen naar+ 3 miljoen. Op een dag een verschil van 5.4 miljoen. Hoera!!! Reken er maar op dat ook vanmiddag mooie cijfers bekend worden gemaakt. Tot aan de verkiezingen duld Trump geen tegenslag,!!! Hij zal en moet kost wat het kost in het zadel blijven. We zullen het vanmiddag zien. Ben zeer benieuwd. Geweldig om het hele circus, ook economisch, rondom Trump te volgen.
Lepre Chaun
1
Duitsland is over financiële steun pragmatischer geworden. Het steunt niet langer de zuinige lijn van Nederland en Oostenrijk, die met Zweden en Denemarken een front vormen. De bondskanselier is bereid om minder voorwaarden aan de 750 miljard euro die beschikbaar is te stellen, om maar het compromis te vinden.

Op naar de 630
ruud11
0
ik zorg dat bij slot AEX ik alles van de hand heb gedaan.
De beurs reageert totaal on-analitisch.
Mijn grote vraag is, hoe doen andere analisten dat????
Jopieklaploper
0
quote:

wins schreef op 2 juli 2020 10:30:


V - Herstel


Nee een "F" herstel, waarbij de F staat voor Fake

Iedereen schijnt te denken dat fiat geld echte waarde vertegenwoordigd en wanneer er 100 miljard fiat geld wordt ingetikt in een computerscherm dit echt betekent dat er voor 100 miljard waarde is gecreëerd.

Helaas, dit is een sprookje, maar iedereen gelooft tegenwoordig in sprookjes.
DeZwarteRidder
0
quote:

Jopieklaploper schreef op 2 juli 2020 11:02:


[...]
Nee een "F" herstel, waarbij de F staat voor Fake

Iedereen schijnt te denken dat fiat geld echte waarde vertegenwoordigd en wanneer er 100 miljard fiat geld wordt ingetikt in een computerscherm dit echt betekent dat er voor 100 miljard waarde is gecreëerd.

Helaas, dit is een sprookje, maar iedereen gelooft tegenwoordig in sprookjes.

Als iedereen het gelooft is er niks aan de hand.
Mr_Baldy
0
quote:

ruud11 schreef op 2 juli 2020 09:20:


ik zorg dat bij slot AEX ik alles van de hand heb gedaan.
De beurs reageert totaal on-analitisch.
Mijn grote vraag is, hoe doen andere analisten dat????


ik sluit mijn positie ook vandaag, probeer nog 367 te pakken en anders lager er uit. komende dagen wil ik niet meer in de markt zitten. het is goed geweest zo. soms moet je even pas op de plaat maken.
Felix66
0
Let maar op ! De banengroei is zeker 2 miljoen ( weer een leugen want er komen er nog steeds bij. Inmiddels meer dan 40 miljoen werklozen in Amerika) maar waarom deze gemanipuleerde cijfers... heel eenvoudig omdat goud en zilver te sterk stijgen en ze dat op die manier weer omlaag kunnen manipuleren met hun papieren goud en zilver ETF`s.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.