Inval bij kantoren Unilever in Zuid-Afrika

Door AFN op 3 april 2014 12:38 | Views: 3.253

DURBAN (AFN/BLOOMBERG) - Kantoren van Unilever in Zuid-Afrika hebben bezoek gekregen van de financiële toezichthouder van het land. Dat maakte de waakhond donderdag bekend.

De invallen hadden plaats in het kader van een onderzoek naar mogelijke prijsafspraken op de markt voor productie en levering van olie en margarine. Volgens de toezichthouder zouden werknemers van de kantoren in Durban informatie in hun bezit kunnen hebben die relevant is voor het onderzoek.

Ook vond er een inval plaats in het kantoor van het Maleisische Sime Darby in de plaats Boksburg. Sime Darby produceert in Zuid-Afrika ook oliën en andere eetbare vetten.

Reacties

6 Posts
pietje-2005
1
Nu hebben ze het begrepen, dat er flink wat geld valt te halen met wat beschuldigingen, na eerst zelf bedrijven te dwingen bepaalde zaken op een bepaalde manier te doen?
Alle bedrijven vogelvrij?
Of waren ze dat al, en is het een bedrijfsrisico ;-)
Tradingmate
0
De overheid is zo corrupt als de pest, en dan gaan ze beginnen bij de bedrijven,...klinkt logisch. (not)
[verwijderd]
0
quote:

Tradingmate schreef op 3 april 2014 12:49:

De overheid is zo corrupt als de pest, en dan gaan ze beginnen bij de bedrijven,...klinkt logisch. (not)
Inderdaad, ontwikkelingshulp verdwijnt grotendeels in de zakken van o.a. politici. Het is niet mogelijk om op normale manier zaken te doen. Het wordt tijd dat Westerse Landen de handen ineen slaan, om aan deze praktijken een einde te maken. De Chinezen doen het meestal slimmer. Die betalen in natura. Dus in ruil voor grondstoffen etc., leggen ze wegen aan o.i.d.
italiantrader
0
Een UK / NL bedrijf vuile handen?
Geloof er niks van! Dat zijn alleen bedrijven uit het zuiden.
[verwijderd]
0
De unilevers en shells praten altijd over ethics, compliance, etc maar ze zijn gewoon beter in het verbergen (vaak via tussen personeb) van de fraude. In zulke landen werkt hey nu eenmasl zo
josti5
0
En multinationals hebben meer en meer juristen in dienst, die de mazen van de wet kennen...
Daarbij worden door de multinationals nog eens bergen geld verdiend met het al dan niet fysiek over de wereld slepen van partijen goederen, aldus belastingvoordelen én subsidies opstrijkend.
In de geneesmiddelenwereld zag ik dat 20 - 25 jaar geleden al gebeuren.
Maar o wee, als je de Code of Conduct (jaja: altijd met hoofdletters) overtrad...
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.