Staat heropent leningen en geeft nieuwe obligatie uit

Gepubliceerd op 3 juni 2020 12:30 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Obligaties 

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heropent volgende week twee leningen en gaat een nieuwe lening uitgeven. Daarmee wil de Staat tot 6,5 miljard euro ophalen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.

Het gaat om de heropening van twee leningen op maandag. Een lening die loopt tot 29 september en waarop al een bedrag van 3,7 miljard euro uitstaat, moet 1 miljard tot 2 miljard euro opleveren. Daarnaast gaat het om een lening tot 28 mei 2021, met een uitstaand bedrag van ruim 2,5 miljard euro. Deze moet ook 1 miljard tot 2 miljard euro opleveren.

Daarnaast wordt die dag een nieuwe lening uitgegeven die loopt tot 30 maart 2021. Deze moet 1,5 miljard tot 2,5 miljard euro opbrengen.

5 Posts
drooglegging
0
6,5 miljard is fors, de geldmarkten moeten er een rem op zetten door bijvoorbeeld wat meer rente te vragen, het oogt nog steeds als een Weekamp krediet: te makkelijk, overconsumptie, de zorgplicht niet serieus nemen, on the edge.

Er wordt geleend op de arbeidsinzet van een land, meer en harder werken levert uiteindelijk meer onderpand op, dus makkelijker geld.

Het goedkoopst lenen: slaven in dienst hebben, geen loon, 10 uur per dag 7 dagen per week aanwezig en geen vakantiegeld...dit is de ultieme, natte droom voor Hoekstra en Rutte...
eddygoed
0
Die zou je kunnen vinden op www.dsta.nl/actueel
Het vreemde is wel dat de genoemde obligaties daar niet staan, wel een andere obligatie die sinds vandaag op de site vermeld staat. Deze doet 0%.
drooglegging
0
De minister kan stoer doen en vertrouwen uitstralen "We staan er goed voor, we hebben alles onder controle"

De laatste twee maanden crisis leerden ons wat er gaat gebeuren als een groot deel van de werkende klasse niet meer kan werken, de boel flikkert met grofweg 50 miljard euro schade per maand in elkaar, juni-september worden weer bijgestort met noodpakketten(NOW 2.0)

Er wordt(en altijd eigenlijk) geleend op de schouders en ruggen van de werkende klasse, en dat stort juist in nu.

Ik durf te stellen dat als er geen normalisatie komt in de samenleving Nederland na 1 oktober "kaltgestelt" gaat worden, aan het scenario uitkomen tweede piek wil ik nog helemaal niet denken.

Als minister moet je nu goed toneel kunnen spelen: langzaam de ogen knipperend, een relax lachje, wegwuif gebaren maken, wegkijken van de camera...kijk er doorheen!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.