Werkgelegenheid bedrijfsleven VS krimpt veel minder sterk

Gepubliceerd op 3 juni 2020 14:34 | Reacties: 3 | Onderwerpen: arbeidsmarkt  Verenigde Staten 

NEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in mei veel minder sterk gekrompen dan een maand eerder en ook veel minder hard dan economen hadden verwacht. Volgens loonstrookverwerker ADP kwam de krimp uit op bijna 2,8 miljoen banen. Economen hadden in doorsnee rekening gehouden met een afname met 9 miljoen banen.

Het cijfer van april werd herzien tot een neergang met bijna 20 miljoen arbeidsplaatsen, van een eerder gemelde afname met 20,2 miljoen banen. Dat was de sterkste krimp ooit gemeten door ADP. Door de virusuitbraak en de maatregelen om de besmettelijke ziekte tegen te gaan zijn veel bedrijven in de Verenigde Staten gesloten en wordt personeel in grote getallen op straat gezet. Tientallen miljoenen Amerikanen zijn inmiddels al werkloos geraakt. Die beperkende maatregelen worden nu versoepeld, waardoor het banenverlies afzwakt.

De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert. In dat rapport worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

8 Posts
Beurswijzer
0
Cijfers worden gemanipuleerd, dit klopt van geen kant. hebben ze zeker geleerd van China
TraderInWaves
0
Dat dacht ik ook. Alsof er niets gebeurd is. Alsof het maar een kleine en korte dip was.
berenhap
1
quote:

TraderInWaves schreef op 3 juni 2020 14:57:


Dat dacht ik ook. Alsof er niets gebeurd is. Alsof het maar een kleine en korte dip was.

zucht ,als de cijfers vies tegenvallen kloppen ze wel! vallen ze mee dan kloppen ze niet ! leven van een shortbeer is hard ..
TW82
0
Dat dacht ik ook, alleen dan iets anders geredeneerd. Meer het idee dat de verwachtingen vooraf expres als extra slecht worden voorspeld (niet alleen bij dit cijfer), zodat cijfers steeds meer meevallen en de rally boost na boost krijgt. De markt koopt toch al zo ongeremd op blinde hoop dat negatieve voorspellingen genegeerd worden en voor lief worden genomen en de beurs alsnog door stijgt en als daarna een werkelijk cijfer dan nog eens meevalt, is het nog weer een extra ondersteuning voor de meest aparte rally ooit. Maar goed, dat zal wel niet, omdat de voorspellingen niet altijd van 1 (officiële) partij komen, maar van meerdere fronten en analisten, dus dan is bovenstaande toch niet zo aannemelijk.
zonnewijzer
0
quote:

Beurswijzer schreef op 3 juni 2020 14:48:


Cijfers worden gemanipuleerd, dit klopt van geen kant. hebben ze zeker geleerd van China

Ik heb er ooit moeite mee. Fabrieksorders daalden in maart ( met maar gedeeltelijke Lockdown) 11% en in april nog eens 13 %. Tesamen dus 24 %! En 't Is nu niet dat in mei plots alles terug op gang kwam...En toch plots cijfers voor mei die enorm boven de verwachtingen liggen. Ik denk dat de US niet moet onderdoen qua manipulatie cijfers, al dan niet onder druk van de overheid.
nerd
0
Fabrieksorders daalden in maart ( met maar gedeeltelijke Lockdown) 11% en in april nog eens 13 %. Tesamen dus 24 %!

dat is tesamen 22,57% en niet 24% maar goed ben het voor de rest met je eens.....
PietP
1
Opvallend veel ongefundeerde reacties over manipulatie. Frustratie of ook gebrekkige kennis?
berenhap
0
quote:

PietP schreef op 4 juni 2020 06:27:


Opvallend veel ongefundeerde reacties over manipulatie. Frustratie of ook gebrekkige kennis?
hoop bla ,bla dus , grappig dat fv nu zijn hypo gaat aflossen ! maar hij is zo een beer dat hij denkt dat geld over 10 jaar niets meer waard is , wc papier meer waard als dollar - euro ? dan zou ik niet gaan aflossen ! ?
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.