Gemengd beeld op rustige beurzen

Gepubliceerd op 3 juli 2020 11:43 | Reacties: 7

AEX (15:58)

569,86 -5,20 (-0,90%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien. Beleggers deden het rustig aan aangezien Wall Street de hele dag dicht blijft vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten op zaterdag. Een sterke toename van de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in juni zorgde daarbij voor enig optimisme over het economische herstel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 571,17 punten. De MidKap bleef vrijwel vlak op 765,44 punten. Frankfurt daalde 0,1 procent en Londen zakte 0,7 procent. Parijs verloor 0,4 procent na het opstappen van de Franse regering.

Koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak was chipbedrijf ASMI met een winst van dik 3 procent. Techinvesteerder Prosus won 1,8 procent en bereikte een nieuw recordniveau. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een verlies van ruim 2 procent.

Air France-KLM

In de MidKap verloor luchtvaartcombinatie Air France-KLM 0,8 procent. Volgens de Franse onderminister van Economisch Zaken Agnès Pannier-Runacher staat Air France aan de rand van de afgrond en moet het bedrijf van de ondergang worden gered. De Franse luchtvaartmaatschappij gaat op korte termijn een grote reorganisatie aankondigen waarbij mogelijk 7500 banen worden geschrapt.

B&S Groep zakte 2,5 procent bij de kleinere bedrijven. Topman Bert Meulman stapt per direct op bij de distributeur en groothandelsonderneming. Hij wordt opgevolgd door Tako de Haan die overkomt van het Amerikaanse TOMS Shoes. Beursuitbater Euronext steeg 1,7 procent tot de hoogste koers ooit.

Wirecard

In Frankfurt klom Wirecard 8 procent. Deutsche Bank (min 0,3 procent) overweegt financiële steun te bieden aan Wirecard Bank, een onderdeel van de Duitse betalingsdienstverlener die in een groot boekhoudschandaal is verwikkeld. Wirecard zelf heeft faillissement aangevraagd, maar voor Wirecard Bank geldt die aanvraag niet. Delivery Hero won ruim 5 procent na een verdubbeling van het aantal bestellingen bij de Duitse maaltijdbezorger in juni.

Sanofi daalde 0,5 procent in Parijs. Het Franse farmaceutische concern en het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Regeneron stoppen hun onderzoek naar het gebruik van het reumamedicijn Kevzara voor de behandeling van coronapatiënten.

De euro was 1,1230 dollar waard, tegen 1,1241 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent minder op 40,08 dollar. Brentolie werd 1,3 procent goedkoper op 42,60 dollar.

9 Posts
Jopieklaploper
3
Vandaag misschien een klein minnetje van 0,1% voor de AEX zodat we maandag weer 2% omhoog kunnen.

Want soms moet je een heel klein stapje terug doen.

Eind van het jaar 1000 punten voor AEX want corona bleek supergoed te zijn voor de economie
Lepre Chaun
0
UBS heeft vrijdag het koersdoel voor Randstad verhoogd van 42,00 naar 46,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.
Mr_Baldy
2
als alles toch zogoed gaat en alles zo positief is, kan de stimulering ook wel weer stop gezet worden en kan alles weer op eigen kracht verder (kuch)
Mr_Baldy
1
ben benieuwd of er volgende week weer nieuwe winst waarschuwing komen.
kan mij niet voorstellen de de afgegeven vooruitzichten allemaal waar gemaakt kunnen worden. Het feit dat de giro trouwens het risico van financiele instellinge heeft verhoogt geeft ook al aan dat er nog wat aan te komen zit. Het zou mij niks verbazen als we nu weer richting de 540 gaan zaken, mooie trading range tussen de 540 en 576. ben erg benieuwd wat we volgende week gaan zien.
Arbitrageur
0
quote:

Mr_Baldy schreef op 3 juli 2020 12:22:


als alles toch zogoed gaat en alles zo positief is, kan de stimulering ook wel weer stop gezet worden en kan alles weer op eigen kracht verder (kuch)


Joh dan komt er een beurscrash nog erger dan in maart. Vele bedrijven hebben onderhande wel laten zien dat ze op eigen kracht niet kunnen opereren.
Crypto2Rise
0
Zeker, ik ga ook van een daling uit van onze AEX.
Zolang het besef, mbt de stimulus en de straks ontbrekende vraag naar diensten en producten, nog ontbreekt, duurt de huidige stijging nog even.
Mogelijk komt dat pas zodra in september de stimulus stopt.
Voorlopig gaan we eerst nog met vakantie en feesten over de V-shape recovery van onze eigen AEX index.
Afdeling inkoop
1
Trump heeft een dagje vrij.

Zonder dat gezwets van die kanarie heeft het "beleggers" gilde (gokkers) geen richting.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.