> ACM tikt KPN op vingers over spambellers | Beursonline.nl

ACM tikt KPN op vingers over spambellers

Gepubliceerd op 3 oktober 2019 08:42 | Reacties: 3

KPN (30 nov)

2,499 -0,039 (-1,54%)

DEN HAAG (AFN) - KPN moet anders omgaan met spambellers en andere ongewenste anonieme oproepen via zijn netwerk. Het telecombedrijf is daarover door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op de vingers getikt, en zegt daarop zijn beleid te hebben aangepast.

De toezichthouder kwam in actie na een geschil tussen KPN en Robin Mobile. Die telecomaanbieder zei dat zijn klanten last hadden van ongevraagde anonieme telefoontjes via het netwerk van KPN.

KPN weigerde openheid te geven over wie er belde, wat het bij verzoeken over zulke telefoontjes wel verplicht is. In plaats daarvan gaf KPN het telefoonnummer van de klagers juist zonder toestemming aan de beller. Indien KPN er tijdens onderzoek naar de klachten achterkwam dat er een callcenter achter de belletjes zat, liet de provider het vervolgens bij een verwijzing naar het bel-me-nietregister.

De ACM vindt dat KPN verplicht is grondig te kijken naar anonieme telefoontjes door zijn klanten en terughoudender te zijn met het verstrekken van gegevens over de klager. Ook is doorverwijzen naar het bel-me-nietregister onvoldoende. KPN beweert in een reactie dat het net zo handelde als andere providers.

3 Posts
[verwijderd]
0
KPN is veel te gemakzuchtig. Het wordt tijd voor een wettelijke plicht om op verzoek van de abonnee bepaalde inkomende telefoongesprekken te blokkeren.
jeron
0
Zakelijk anoniem bellen is niet van deze tijd en zou per definitie verboden moeten zijn. Zet dan een algemeen hoofdnummer van het callcenter of bedrijf neer.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.