Euronext heeft fors belang in Oslo Børs | Beursonline.nl

Euronext heeft fors belang in Oslo Børs

Gepubliceerd op 4 jun 2019 om 18:02 | | Onderwerpen: Euronext 

Euronext (15:34)

79,450 -0,350 (-0,44%)

AMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext heeft momenteel 61,4 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van Oslo Børs in handen. Dat bleek dinsdag nabeurs.

De effecten zijn direct in het bezit van Euronext, of via onherroepelijke toezeggingen en aanvaardingen van het bod. Het bod op de resterende stukken staat open tot en met 28 juni, zo werd eerder al bekend.

Euronext deed het bod op Oslo Børs onlangs al gestand. De uitbater van beurzen in verschillende Europese steden waaronder Amsterdam, Parijs, Brussel, Lissabon en Dublin vocht een verbeten strijd uit met het Amerikaanse Nasdaq om de Noorse beursuitbater in handen te krijgen.

Orderboek

Aandeelhouders die hun stukken al aan hadden geboden aan de pan-Europese beursuitbater krijgen over ongeveer twee weken de 158 Noorse kroon per aandeel die Euronext bood. Daarnaast krijgen ze rente. Euronext had al toezeggingen voor meer dan de helft van de aandelen in de Noorse branchegenoot.

Euronext maakte tevens bekend met succes 500 miljoen euro aan obligaties te hebben uitgegeven op de beurs in Dublin. De stukken hebben een looptijd van tien jaar en een jaarlijkse coupon van 1,125 procent.

Het orderboek bereikte volgens Euronext een bedrag van ruim 3 miljard euro, waarmee de lening ruim zes keer werd overtekend. De opbrengsten gebruikt de beursexploitant voor de aanschaf van nog uitstaande aandelen Oslo Børs en voor algemene doeleinden.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.