'Arcelor wil immuniteit in Essar-dossier'

Gepubliceerd op 4 december 2019 10:33 | Reacties: 4 | Onderwerpen: staal 

ArcelorMittal (10:53)

10,386 -0,242 (-2,28%)

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal heeft de Indiase regering gevraagd om immuniteit tegen eventuele onderzoeken naar het failliete Essar Steel, dat dit jaar definitief wordt ingelijfd door het staalbedrijf. Dat schrijft de Indiase zakenkrant Economic Times op basis van ingewijden.

De vrees voor lijken uit de kast wordt volgens Economic Times ingegeven door een affaire rond Bhushan Power and Steel. Nadat dit bedrijf was overgenomen door JSW Steel, werden voormalige eigenaren verdacht van witwassen. Daarop nam de financiële opsporingsdienst van India onderdelen van Bhushan in beslag.

ArcelorMittal zou ook bescherming willen tegen onderzoeken naar de voormalige eigenaren van Essar, de zakenfamilie Ruia. Met de verzoeken heeft het bedrijf naar verluidt meerdere ministeries benaderd, waaronder die voor Financiën, Binnenlandse Zaken en Defensie. ArcelorMittal wilde niet reageren op het nieuwsbericht.

4 Posts
suske wiet
0
Waar er rook is er vuur ,is het gezegde .
Arcelor heeft groot gelijk dat zij de lijken niet moeten opvangen .
De toekomst telt .
fortuneS
0
GOED GEDAAN ! ARCELOR heeft wat dat betreft zijn zaken op orde! geen narigheid achteraf !
snuf 14
0
Ze hebben in Italie een goede les geleerd. Rijst de volgende vraag , als ze dat nou niet krijgen , zijn ze dan de al gedane investeringen kwijt.?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.