Pakketjes stuwen omzetgroei PostNL

Gepubliceerd op 5 augustus 2019 07:36 | Reacties: 3

PostNL (03 jul)

1,953 +0,009 (+0,44%)

DEN HAAG (AFN) - PostNL heeft in het tweede kwartaal geprofiteerd van de nog altijd toenemende vraag naar de bezorging van pakketjes. De omzet van het postbedrijf steeg daardoor, ondanks dat de hoeveelheid brievenbuspost opnieuw afnam. Ook de winst van PostNL, dat een akkoord bereikte over de verkoop van zijn Duitse dochter Postcon, steeg.

Het aantal bezorgde pakketten ging met 13 procent omhoog. Inmiddels is e-commerce, waar naast de pakketbezorging ook logistiek dienstverlener Spring onder valt, goed voor meer dan de helft van de omzet. Daar stond een afname van de hoeveelheid brievenbuspost van 9,8 procent tegenover. Dat cijfer was gecorrigeerd omdat het tweede kwartaal dit jaar één extra werkdag telde ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar.

De omzet steeg naar 681 miljoen euro, van 666 miljoen euro een jaar eerder. Het onderliggend cash bedrijfsresultaat ging naar 41 miljoen euro, van 33 miljoen euro. Onder de streep bleef 25 miljoen euro over. PostNL houdt vast aan zijn verwachting voor een onderliggend cash bedrijfsresultaat voor heel 2019 van tussen de 170 en 200 miljoen euro.

Overname

PostNL wacht nog altijd op goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt voor zijn geplande overname van branchegenoot Sandd. Wat topvrouw Herna Verhagen betreft komt die liefst zo snel mogelijk. Ze herhaalde dat bij een afwijzing door PostNL en Sandd om goedkeuring zal worden gevraagd aan de staatssecretaris van Economische Zaken. "Dat wil niet zeggen dat we erop rekenen, dat die stap nodig is", benadrukte Verhagen. "We gaan nog altijd uit van goedkeuring door de ACM, maar mocht die niet komen dan hebben we nog een alternatief."

PostNL verkoopt zijn Duitse dochterbedrijf Postcon aan Quantum Capital Partners. Dat heeft het Nederlandse bedrijf bekendgemaakt zonder financiële details te geven. Postcon, dat een marktaandeel van rond de 10 procent heeft in Duitsland, stond al langere tijd te koop. De verkoop wordt naar verwachting nog dit jaar afgerond.

Ook de Italiaanse dochter Nexive staat al een tijd in de etalage. Daar neemt PostNL volgens Verhagen iets meer tijd voor. Wel verwacht ze dat ook die dochter dit jaar verkocht wordt.

3 Posts
Makita
0
PostNL kan zijn naam nu dus beter veranderen in:

PakketNL of nog beter in Benelux Express

Briefpost wordt een kostenefficiënte voorziening en is niet meer dominant voor de ondernemingswaarde. PostNL kan fors herstellen van de huidige overdreven ramsjkoers.

Wist u dat ander pakketbedrijven ~12x ebitda doen? Daarmee kan de beurskoers van PostNL nog maal 3.
ruud71
0
Winst (41 milj) 20% beter dan verwachting (34 milj) koers kan vandaag dus 20% stijgen en woensdag 5% dividend.
luuk4
0
quote:

ruud71 schreef op 5 augustus 2019 08:19:


Winst (41 milj) 20% beter dan verwachting (34 milj) koers kan vandaag dus 20% stijgen en woensdag 5% dividend.

Ik hoop het voor je betwijfel het dit wordt een rare dag
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.