Wall Street opent met winst

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 15:44 | Reacties: 3

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het groen geopend. Beleggers op Wall Street reageerden op nieuwe cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid van loonstrookverwerker ADP. Daarnaast gaf onder meer entertainmentreus Disney een kijkje in de boeken.

De Dow-Jonesindex werd 0,7 procent hoger gezet in de eerste handelsminuten, op 27.024 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3319 punten en techbeurs Nasdaq klom 0,1 procent tot 10.953 punten.

Amerikaanse bedrijven nemen weer werknemers aan sinds de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus in grote delen van het land zijn versoepeld, stelt ADP. Volgens de loonstrookverwerkers kwamen er in juli weliswaar niet zo heel veel banen bij. Maar daar tegenover staat dat het cijfer voor juni enorm opwaarts is herzien.

Disney

Disney (plus 6 procent) heeft in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 4,7 miljard dollar geleden, maar de cijfers waren minder erg dan gevreesd. Door de coronapandemie bleven veel pretparken van het Amerikaanse entertainmentconcern gesloten, waardoor het bedrijf die inkomsten misliep. Doordat de releases van grote films werden uitgesteld en bioscopen vaak dichtbleven halveerden ook de opbrengsten van de filmstudio's. Een stijging van het aantal abonnees voor Disney+ gedurende de lockdowns kon die daling bij lange na niet compenseren.

De maker van vleesvervangers Beyond Meat (min 6,3 procent) heeft gedurende de lockdownmaatregelen de supermarktverkopen van zijn vegaburgers en -worsten juist bijna verdriedubbeld. Om genoeg producten geschikt te maken voor de verkoop in winkels was het bedrijf ook meer geld kwijt, wat leidde tot een groter verlies.

3 Posts
Pieter Vandewalle
0
Haha 4,7 miljard verlies, maar beter dan verwacht, terecht richting ATH opnieuw!

Story of the month
Formule1-Fan
0
Alles wordt in hoekje gestuiurd, niks en niks is slecht meer, alles draaid 100% goed, geen werklossheid, geen schuld, alles maakt beurs up groen dagelijks.

wat nauw corona,
wat is dat voor beurs,
Fed, illegaal spel op beurs uitvoeren, dagelijks up groen om verdubbeling geld syusteem te maken voor ze.

Fruyts hosanna, en feest in de nacht.
torro
0
Meevallend aantal nieuwe Amerikaanse steunaanvragen
7 minuten geleden (vandaag 14:36:03)Dow Jones Newswires
Krap 1,2 miljoen aanvragen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 1 augustus gedaald ten opzichte van een week eerder. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 1,19 miljoen. Dat zijn er 249.000 minder dan in de week die eindigde op 25 juli.

Economen hadden gerekend op 1,42 miljoen nieuwe aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat normaliter minder volatiel is, bedroeg ruim 1,337 miljoen aanvragen, een afname met 31.000 ten opzichte van de voorgaande week.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 25 juli kwam uit op 16,2 miljoen aanvragen, een afname ten opzichte van een week eerder met 844.000 aanvragen.

Door: ABM Financial News.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.