Europese beurzen duidelijk hoger op drukke cijferdag

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 16:02 | Reacties: 1 | Onderwerpen: Europa 

AEX (18:05)

550,54 +2,84 (+0,52%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag duidelijk in de plus. Grote bedrijven als BMW, Allianz, Commerzbank en Deutsche Post openden de boeken. Op het Damrak stal Ahold Delhaize de show na een verhoging van de winstverwachting door het supermarktconcern. Ook het handelsbericht van informatieleverancier Wolters Kluwer viel in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de opening op Wall Street met een winst van 0,9 procent op 562,71 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 783,16 punten. Frankfurt, Londen en Parijs dikten tot 0,9 procent aan.

Ahold Delhaize (plus 5,8 procent) was de grote winnaar in de AEX en bereikte de hoogste koers ooit na een verdubbeling van de kwartaalwinst en een verhoging van de winstverwachting voor het hele jaar. Het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com profiteerde opnieuw van hamstergedrag van consumenten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, net als in het eerste kwartaal.

ASR

ASR won 3,9 procent na de aankondiging dat de verzekeraar haar dividenduitkering en aandeleninkoopprogramma hervat. Informatieleverancier Wolters Kluwer zag de resultaten groeien in de eerste jaarhelft en kreeg er 3,8 procent bij. Bierbrouwer Heineken was de sterkste daler met een min van 1,5 procent.

GrandVision daalde 0,2 procent in de MidKap. Het optiekbedrijf dook in de eerste jaarhelft stevig in de rode cijfers door de tijdelijke sluiting van winkels vanwege de virusuitbraak. Wel is er volgens het bedrijf sinds de heropening in diverse landen sprake van een stevig herstel.

Koersen

In Frankfurt steeg Deutsche Post DHL 2,9 procent. Het Duitse postbedrijf profiteerde afgelopen kwartaal van de sterk gestegen vraag naar pakketbezorging door de corona-lockdowns in diverse landen. Allianz daalde 0,7 procent. De Duitse verzekeraar zag het kwartaalresultaat opnieuw flink kelderen door de coronacrisis, maar is wel optimistischer over de tweede jaarhelft. Automaker BMW verloor 4,8 procent na een teleurstellend kwartaalbericht.

Commerzbank won 4,8 procent. De Duitse bank denkt dit jaar in de rode cijfers te duiken, terwijl eerder nog op een positief resultaat werd gerekend. Accor verloor 2,2 procent in Parijs. De Franse hotelgroep gaat 1000 banen schrappen na een verlies van 1,5 miljard euro in het eerste halfjaar.

De euro was 1,1893 dollar waard tegen 1,1767 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,5 procent duurder op 43,16 dollar. Brentolie klom 3,3 procent in prijs, tot 45,91 dollar per vat.

2 Posts
pwijsneus
0
Beurzen liggen nog steeds aan het FED-infuus of andere centrale bank. Zo lang de markt aan het infuus ligt is een nuchtere reactie op welk cijfer dan ook niet mogelijk.
Yandex
0
quote:

pwijsneus schreef op 5 augustus 2020 16:18:


Beurzen liggen nog steeds aan het FED-infuus of andere centrale bank. Zo lang de markt aan het infuus ligt is een nuchtere reactie op welk cijfer dan ook niet mogelijk.


De FED, plus alle andere centrale banken, geven multinationals de tijd om een reorganisatie voor te bereiden.

Verstandig? Denk het niet. Er verdampt momenteel enorm veel belastinggeld dat niet meer terug te betalen is.

Cijfers zijn inderdaad koffiedik kijken, omdat ze vrijwel allemaal op gebakken lucht balanceren.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.