Economie Zuid-Afrika uit recessie | Beursonline.nl

Economie Zuid-Afrika uit recessie

Gepubliceerd op 5 sep 2017 om 12:06 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Afrika  recessie  Zuid-Afrika 

PRETORIA (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Zuid-Afrika is in het tweede kwartaal uit de recessie gekomen. Volgens cijfers van het Zuid-Afrikaanse statistiekbureau groeide de economie met 2,5 procent in vergelijking met het eerste kwartaal, toen nog sprake was van een krimp met een herziene 0,6 procent.

Het was de tweede recessie in Zuid-Afrika in acht jaar, onder meer vanwege alle politieke tumult in het land, waardoor bedrijven en consumenten nerveus werden. Die politieke onrust leidde ook tot afwaarderingen van de kredietwaardigheid van Zuid-Afrika door kredietbeoordelaars.

Nu profiteert het land, een van de grootste economieën van Afrika, onder meer van de gestegen grondstofprijzen en een hogere productie in de landbouw.

Nigeria

Er kwamen ook cijfers over Nigeria, dat samen met Zuid-Afrika tot de topeconomieën van het Afrikaanse continent behoort. Nigeria liet eveneens een recessie achter zich, met een groei van 0,6 procent op jaarbasis in het tweede kwartaal. In de voorgaande vijf kwartalen was er nog krimp. Dat was de zwaarste economische neergang in 25 jaar.

Nigeria profiteerde van een hogere productie in de olie-industrie en de landbouwsector. Het land is de grootste olieproducent van Afrika.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
1-Choke
0
[Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
1-Choke
0
De rand vanwege fok blanken, zwarten zijn beter een beetje meer naar de kl*ten, maaaarrrrrr de vraag van schroot schulden bonnen heel hoog??? Dus nog meer geld van zwarten weg jatten/exporteren. De vrouwen hier zijn bewapend en willen vechten want de mannen zijn geëmigreerd. Ik kan niet wachten voor een mielieterre-koe in Pretoria. Hup Zimbabwe hup.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.