> Galapagos schrijft rode cijfers en ziet omzet dalen | Beursonline.nl

Galapagos schrijft rode cijfers en ziet omzet dalen

Gepubliceerd op 5 november 2020 22:48 | Reacties: 2 | Onderwerpen: biotechnologie 

Galapagos (22 jan)

89,560 -1,940 (-2,12%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een lagere omzet behaald, met ook rode cijfers. Dat komt doordat Galapagos vorig jaar juist flink hogere resultaten in de boeken zette, als gevolg van de tienjarige onderzoeks- en ontwikkelingsdeal die het bedrijf had gesloten met zijn Amerikaanse branchegenoot Gilead Sciences.

De omzet bedroeg 368,6 miljoen euro, vergeleken met 752,5 miljoen euro in de eerste negen maanden van 2019, toen werd geprofiteerd van de betaling van 667 miljoen euro van Gilead. Het nettoverlies was 247,6 miljoen euro, tegen een plus van 265,3 miljoen euro een jaar eerder. Galapagos handhaafte zijn verwachting voor een cash burn in 2020 van 490 miljoen tot 520 miljoen euro.

Galapagos kwam afgelopen kwartaal zowel met gunstige als tegenvallende voortgangsberichten. Beleggers schrokken in augustus bijvoorbeeld van het nieuws dat het middel filgotinib van de biotechnoloog nog niet klaar was voor goedkeuring in de huidige vorm in de Verenigde Staten. Dat had de Amerikaanse waakhond FDA aan Galapagos-partner Gilead gemeld. Bij goedkeuring van het medicijn zou Galapagos een mijlpaalbetaling van 100 miljoen dollar ontvangen.

Filgotinib

Onlangs werd bekend dat het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) zich inmiddels buigt over de vergunningsaanvraag voor filgotinib voor de behandeling van matig tot ernstige colitis ulcerosa, een chronische ontsteking aan de darmen.

Het bedrijf maakte verder bekend dat een samenwerking wordt aangegaan met het Poolse OncoArendi Therapeutics voor de wereldwijde ontwikkeling en commercialisatierechten van OncoArendi’s OATD-01. OATD-01 is een middel voor idiopathische longfibrose (IPF) en andere ziekten met een fibrotische component. Dit molecuul is klaar voor start fase 2.

3 Posts
De Zwarte Kat
0
rene02
1
Ook weer zo'n luchtkasteel met een veel te hoge koers. Nergens op gebaseerd! Net als Adyen daar groeien de bomen ook tot in de hemel. Ik vraag me werkelijk af waar het realisme is gebleven op de beurs
Instapmoment
4
quote:

rene02 schreef op 6 november 2020 08:39:


Ook weer zo'n luchtkasteel met een veel te hoge koers. Nergens op gebaseerd! Net als Adyen daar groeien de bomen ook tot in de hemel. Ik vraag me werkelijk af waar het realisme is gebleven op de beurs


Wat bedoelt u met een 'luchtkasteel met een veel te hoge koers'? Organisatie heeft meer dan 5 miljard aan cash op de bank staan. Market cap van dit fonds is nog geen 7 miljard. Wordt bijna gewaardeerd dus op de intrinsieke waarde. De koers staat op dit moment 60% lager dan in februari. Dit lijkt eerder een ideaal moment om in te stappen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.