'Leiding NN verder verzwakt'

Gepubliceerd op 6 november 2019 09:37 |

NN Group (25 sep)

30,950 -0,390 (-1,24%)

AMSTERDAM (AFN) - Door het vertrek van risicodirecteur Jan-Hendrik Erasmus wordt het directieteam van verzekeraar NN Group verder verzwakt. Dat concluderen analisten van KBC Securities die het advies op het aandeel verlaagden. Ze wijzen er daarbij op dat ze net gewend raakten aan de meer persoonlijke benadering tijdens bijeenkomsten met analisten en investeerders, waar Erasmus een rol bij speelde.

Erasmus kondigde aan eind dit jaar bij NN te zullen vertrekken. Hij verruilt de in Amsterdam genoteerde onderneming voor een soortgelijke functie bij de Britse branchegenoot Aviva. Eerder vertrok ook al NN-topman Lard Friese. Hij komt aan het roer te staan van Aegon.

Volgens KBC is het vertrek van de bestuurders een klap voor NN, zeker omdat het bedrijf staat voor het inpassen van de Niet-levensactiviteiten van Vivat. Die deal wordt naar verwachting begin volgend jaar afgerond. Volgens KBC kan NN het zich op dit moment niet permitteren dat er meer bestuurders vertrekken. Dit wordt door de kenners als "ernstig risico" bestempeld.

De adviesverlaging naar hold van buy is volgens KBC ook ingegeven door het opnieuw langs de meetlat leggen van de kapitaalratio. Volgens de Belgische bank zullen de aandelen NN pas weer flink beter presteren per volgend jaar. KBC verlaagde het koersdoel op NN naar 39 euro. Het aandeel van de verzekeraar noteerde woensdag omstreeks 09.20 uur nagenoeg vlak op 35,28 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.