Wall Street vlak op herstel techsector | Beursonline.nl

Wall Street vlak op herstel techsector

Gepubliceerd op 6 dec 2017 om 19:30 |

NY-DJ-Industrial Avg (17 okt)

25.706,680 -91,740 (-0,36%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handel rond de slotstanden van een dag eerder. Technologiefondsen poetsten hun openingsverliezen grotendeels weg. Verder werden banencijfers verwerkt en keken beleggers naar het Midden-Oosten. President Donald Trump wil Jeruzalem erkennen als Israëlische hoofdstad en dat zorgde voor weerstand in de regio.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur vlak op 24.171 punten. De brede S&P 500 stond eveneens vlak op 2628 punten. Technologiebeurs Nasdaq bewoog evenmin en stond op 6762 punten.

De technologiesector ligt al een tijdje onder het vergrootglas bij beleggers. Aanvankelijke nieuwe zorgen over mogelijke negatieve gevolgen van de aankomende belastinghervormingen ebden tijdens de handel deels weg. Bedrijven als Apple, Amazon, Alphabet, Netflix, Nvidia, AMD en Micron Technology stonden tussen de plus 0,3 en min 0,3 procent. Facebook steeg 1,3 procent.

Marathon Oil

Oliegerelateerde fondsen stonden wel onder druk door de dalende olieprijzen. Zo verloor Hess Corp 2,9 procent en leverde Marathon Oil 2,5 procent in.

Uit het banencijfer van salarisverwerker ADP blijkt dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in november opnieuw is gegroeid, maar minder sterk dan een maand eerder. De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Euro

Bij de overige bedrijven leverde Home Depot 1,3 procent in. De klusketen gaat de komende drie jaar fors investeren in zijn winkels en zijn personeel. De Amerikaanse klusketen hoopt consumenten te verleiden om meer en andere spullen te kopen. Home Depot gaat ook voor maximaal 15 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

United Parcel Service (UPS) waarschuwde voor vertragingen bij het bezorgen van pakketten en daalde 1,4 procent. De pakketbezorger kampt met achter door onlinewinkelfestijn Cyber Monday.

De euro was 1,1795 dollar waard, tegen 1,1788 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie zakte 2,2 procent in prijs tot 56,34 dollar. Brentolie kostte 1,9 procent minder op 61,64 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.