> Biogen maakt vaart met Alzheimer-medicijn | Beursonline.nl

Biogen maakt vaart met Alzheimer-medicijn

Gepubliceerd op 6 december 2019 08:10 | Reacties: 2

Galapagos (13:39)

91,560 +0,620 (+0,68%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse biotechnoloog Biogen en zijn Japanse partner Eisai maken vaart met hun experimenteel middel voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer. De nieuwe testresultaten voor medicijn aducanumab werden bestempeld als een "mijlpaal" door het onderzoekspanel bij een farmaceutische conferentie in de Verenigde Staten.

Een hoge dosis van aducanumab, genomen voor een lange periode, zou "enige effectiviteit" kunnen hebben in de behandeling van Alzheimer, bleek uit de resultaten. Volgens een kenner uit het onderzoekspanel is het medicijn de eerste behandeling die de kernoorzaak van Alzheimer aanpakt. Dat opent de deuren om verder onderzoek in deze richting te voeren.

In oktober besloten Biogen en Eisai nieuw leven in de testen van het experimentele medicijn te blazen. De twee hadden eerder juist een punt gezet achter de onderzoeken, na teleurstellende resultaten. Die bleken naderhand toch mee te vallen.

2 Posts
Arie40
0
Staat ons eigen Vivoryon er toch beter voor vind ik. Wel fijn dat Biogen doorzet want het zal bijdragen aan de oplossing van de Alzheimer puzzel. Hoe klein eventueel ook.
willem1000
0
Arie40, wat betreft alzheimer waar vind ik link wetenschappelijk artikel over de pharmacologische structuur en werking op cel niveau?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.