PostNL verantwoordelijk voor te laag loon

Gepubliceerd op 7 mei 2019 13:54 | Reacties: 4

PostNL (05 aug)

2,426 +0,101 (+4,34%)

ENSCHEDE (AFN) - PostNL is verantwoordelijk voor achterstallig loon aan pakketsorteerders die via het uitzendbureau In Person werkzaam waren. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door vakbond FNV. De uitspraak betekent dat benadeelde werknemers bij PostNL moeten aankloppen als ze een nabetaling eisen.

De zaak draait om veelal Poolse werknemers die in drie sorteercentra werkten. Zij kregen minder betaald dan de cao van PostNL omdat ze via een vorm van onderaanneming in dienst waren. Volgens FNV handelde het pakketbedrijf onrechtmatig omdat er feitelijk sprake was van uitzendwerk, waarbij ingehuurde werknemers hetzelfde moeten krijgen als vaste medewerkers.

De rechter gaf de vakbond gelijk en stelde dat PostNL zodoende bewust van onderbetaling van de werknemers heeft geprofiteerd. Zo nam het pakket- en postbedrijf zelf het initiatief bij de samenwerking met In Person. Ook weegt de rechtbank een filmpje van een presentatie mee. Daarin is te zien hoe een toenmalig leidinggevende van PostNL aanwezigen oproept ,,je om de wet heen te organiseren'' bij het uitbesteden van werk.

Schadevergoeding

FNV eiste ook een schadevergoeding van 100.000 euro van PostNL. Die wees de rechter af omdat de vakbond dit bedrag al in een schikking had ontvangen van In Person. Volgens FNV is de uitspraak dan ook vooral van belang voor werknemers die geen lid van de vakbond waren en niets uit die schikking hadden ontvangen.

PostNL beraadt zich op eventuele vervolgstappen, maar wilde niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Het bedrijf kondigde eerder dit jaar aan te stoppen met de gewraakte vorm van inhuur van arbeidskrachten, die ook wel contracting wordt genoemd.

5 Posts
hvanv
0
quote:

luuk4 schreef op 7 mei 2019 15:53:


Slechtste werkgever van het land.By far

Je zal ze vast allemaal kennen??
R0ME0
0
Wanneer gaan ze bij Sandd eens uitrekenen hoever die achterlopen, dan is de overname prijs door Postnl ook niet 130 miljoen maar symbolisch 1 euro en alle potentiele klachten ten tijde van Sandd blijven van en voor Sandd.

Dat dit bericht toevallig vandaag komt met cijfers en de capital markets update die zoals verwacht was is ook geen toeval, want weer een handvat voor shorters om de koers weer eens lekker omzeep te helpen en lekker te schudden aan de zwakke particulieren boom en partijen met positie die er mogelijk uit moeten als Postnl tijdelijk stopt met dividend vanwege de overname van Sandd.

Wat een klein drama weer vandaag.
Goed gespeeld markt, applaus, gewoon uitstel, de waarde komt uiteindelijk toch wel, mij maak je niet bang, verwar irritatie niet met angst, die van mij krijg je niet.
Ik heb zelf regelmatig tussen dat professioneel kapotmaakvolk rondgelopen met hun programma's die alle volume en orders annalyseren op zoek naar sterkte en zwakte, knap gemaakt maar ik genoet toch het meest van berichten dat er een keer zo een partij krom wordt getrokken.
[verwijderd]
0
De Belgische oplossing was toch niet zo gek hé !! Mevrouw Henna Verhagen ,wanneer stap je eens op ??
[verwijderd]
0
Ik vraag me altijd af,hebben CEO's geen spiegels thuis voor eigen visie of alleen spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is het domste van het land
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.