Winst Tata Steel naar dieptepunt | Beursonline.nl

Winst Tata Steel naar dieptepunt

Gepubliceerd op 7 augustus 2019 16:29 | Reacties: 3 | Onderwerpen: staal 

ArcelorMittal (09:07)

15,134 -0,198 (-1,29%)

MUMBAI (AFN/RTR) - Staalconcern Tata Steel heeft zijn winst in het afgelopen kwartaal zien dalen naar het laagste niveau in meer dan twee jaar. De grootste staalfabrikant van India kampte onder meer met de lagere staalprijzen.

De nettowinst zakte naar 6,9 miljard roepies, omgerekend zo'n 86 miljoen euro, van 19,4 miljard roepies een jaar eerder. De omzet steeg in dezelfde periode met 1,3 procent tot 359,5 miljard roepies.

Staalmakers over de hele wereld hebben al het mes gezet in hun verwachtingen vanwege de lage staalprijzen, hoge grondstofprijzen en de handelsoorlog. Tata probeert de aandacht meer te verleggen naar zijn thuisland, waar de overheid de infrastructuur een beurt wil geven en de vraag naar staal daardoor wordt verhoogd.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tafka
1
Misschien is het tijd het tijd om uit Nederland te vertrekken en zich anders te gaan vestigen, dat lijkt me wel een vereiste om winstgevend te worden in deze tijd. 2.500-3000 euro voor een productiemedewerker kan natuurlijk nooit winstgevend wezen. In derde wereld landen doen ze het zelfde werk voor nog geen 300 euro per maand.
Knight V
0

En ondertussen klagen wij over de Chinezen, dat ze alles jatten.

Maar het werk laten doen voor 100 euro - 300 euro per maand, dat vinden wij niet absurd.

De hele malaise is het gevolg van Trump.

Hij heeft de boel verziekt en niet omdat hij het erg vindt voor de Amerikanen.

Het gaat om aandacht en het is zn narcistisch gedrag dat er voor zorgt dat bedrijven kapot gaan.

Vootje
0
Tafka: Eindelijk iemand die kan rekenen, klopt helemaal !!
Dat verhaal geldt voor de gehele EU, we zijn simpelweg te duur geworden voor basisindustrie, de Chinezen kunnen onze gehele staalindustrie nu voorgoed kapotmaken, door zwaar overgeproduceerd gesubsidieerd staal hier te dumpen, ook nog eens aan geen enkele milieuëis gehouden, lukt ze tot nu toe aardig, toch ? Ze zullen het zeer zeker niet nalaten de hele wereld naar hun hand te zetten, aan hen die nog steeds denken dat het Dhr. Trump is die dit veroorzaakt: NEE, hij toont het aan, en REageert, een politicus naar mijn hart, hij komt op voor zijn eigen bevolking, en terecht, we mochten willen dat er politiek leiderschap op dit continent rondliep dat niet aan de leiband van de grote zakenbanken als marionetten sprookjes loopt te verkopen aan hun electoraat, maar eens iets deed aan de ongelijkheid die door de Chinese overheid uitstekend wordt gebruikt om de voortrekkersrol van de VS over te nemen, iets waar ik van walg, niet zozeer omdat ik een hekel aan Chinezen heb, maar het zal ongetwijfeld door Westerse politici worden aangewend eenzelfde politieke structuur als China te gaan ambiëren, die angst is bij mij eigenlijk nog het grootst, ik zit namelijk niet te wachten op een staatsinrichting waar van bovenaf wordt bepaald wat ik mag zeggen en denken, dat houdt namelijk ook in dat bepaald wordt wat ik NIET mag zeggen en/of denken, dit gebeurt in China namelijk wèl en het wordt nu al op onze scholen (EN ZELFS UNIVERSITEITEN) uitgelegd als een succesverhaal, kijk daarvoor uit !! De democratie en de daarmee samengaande vrijheden dienen altijd te winnen, ongeacht een eventuele daarmee gepaardgaande korte-termijn chaos zoals we nu zien. Op de lange termijn wint de rede van de tirannie, altijd !
Gr. Murphy.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.