Farmaceut Pfizer gaat coronamedicijn remdesivir produceren

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 19:39 | Reacties: 2

Pfizer Inc (01 okt)

36,370 -0,330 (-0,90%)

NEW YORK (AFN/RTR) - Farmaceut Pfizer gaat in opdracht van branchegenoot Gilead het geneesmiddel remdesivir produceren. De virusremmer van Gilead werd eerder dit jaar in de Verenigde Staten en de Europese Unie goedgekeurd voor de behandeling van ernstig zieke patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Gilead hoopt met hulp van Pfizer de productie van remdesivir te verhogen. Voor het einde van dit jaar moet er genoeg van het medicijn zijn om meer dan 2 miljoen Covid-19-patiënten mee te kunnen behandelen. Gilead kwam eerder overeen dat bijna de hele voorraad remdesivir tot september aan de Verenigde Staten wordt geleverd.

Pfizer is niet de enige farmaceut die voor Gilead remdesivir gaat maken. Het Britse Hikma Pharmaceuticals produceert het middel sinds vrijdag in een fabriek in Portugal, meldde het bedrijf. Volgens Gilead strekt het netwerk voor de productie van het medicijn zich nu uit over 40 bedrijven in Noord-Amerika, Europa en Azië.

2 Posts
Knight V
0
zeker weten.
En bovendien zou je gilead verantwoordelijk moeten stellen want welk bedrijf levert exclusief aan 1 land.

We leven in 2020.... en exclusiviteit moet je verbieden en vaccin moeten verdeeld worden, maar Europa houdt hun mond....

Amerikanen zijn zelf schuldig aan het oplopen vd virus om dat Trump niet al te snugger is geweest.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.