Kleine omzetdaling voor Vopak

Gepubliceerd op 7 november 2016 07:14 |

HAL Trust (09:00)

120,800 +0,400 (+0,33%)

Vopak (09:02)

47,900 -0,020 (-0,04%)

ROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft de omzet in de eerste negen maanden van het jaar zien dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat bleek maandag uit een tussentijds handelsbericht.

Vopak zag de opbrengsten met 3 procent dalen tot iets meer dan 1 miljard euro. Aangepast voor desinvesteringen groeide de omzet met 4 procent tot 991 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 624,7 miljoen euro, 4 procent meer dan de 602,1 miljoen euro die een jaar terug in de boeken stond. Onder de streep resteerde een winst van 254,6 miljoen euro.

Het concern verwacht dat de ebitda over heel het jaar boven het resultaat van een jaar eerder uit zal komen. Dat was destijds 812 miljoen euro. Een en ander zou betekenen dat onder meer negatieve wisselkoerseffecten worden gecompenseerd door ,,positieve zakelijke ontwikkelingen''.

Financieel topman Jack de Kreij wilde in een toelichting niet concretiseren met hoeveel de ebitda zal stijgen. ,,Het doel is slechts om guidance te geven", zei hij. Verwachtingen over volgend jaar geeft het bedrijf nog niet.

De bezettingsgraad van de opslagtanks bedroeg eind september 94 procent, tegen 92 procent een jaar eerder. De wereldwijde opslagcapaciteit staat nu op 34,6 miljoen kubieke meter.

Volgens De Kreij zit de huidige bezettingsgraad ,,redelijk tegen zijn maximum" aan, omdat er altijd wat opslagtanks buiten gebruik zijn voor onderhoud. ,,Als de verwachting was dat de bezettingsgraad de komende tijd flink zou zakken dan hadden we het gezegd."

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.