Wall Street zoekt richting na banen en OPEC | Beursonline.nl

Wall Street zoekt richting na banen en OPEC

Gepubliceerd op 7 dec 2018 om 15:49 | Reacties: 2 | Onderwerpen: OPEC 

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

0,000 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York kozen vrijdag in de eerste handelsminuten geen duidelijke richting. Beleggers verwerkten het belangrijke Amerikaanse banenrapport. Daaruit kwam voorbeurs naar voren dat de groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in november fors is afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Ook een besluit van de OPEC om de olieproductie te beperken, kreeg volop aandacht.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent hoger op 24.961 punten. De brede S&P 500 noteerde vlak op 2694 punten. Technologiebeurs Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 7176 punten.

Op macro-economisch vlak viel het aantal nieuwe Amerikaanse banen in november met 155.000 banen tegen. Ook de banengroei in oktober werd naar beneden bijgesteld. Het banenrapport speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve, de centrale bank.

OPEC

Verder besloot oliekartel OPEC samen met bondgenoten als Rusland de olieproductie met 1,2 miljoen vaten per dag te beperken. Dat is meer dan waar in doorsnee op werd gerekend en als reactie gingen de olieprijzen flink omhoog. Een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) steeg 4,2 procent in prijs tot 53,57 dollar. Brentolie won 4,5 procent tot 62,82 dollar per vat.

Aan het bedrijvenfront opende chipconcern Broadcom de boeken over de afgelopen periode. De verwachtingen vielen in goede aarde en het aandeel Broadcom steeg ruim 3 procent. Tabaksbedrijf Altria neemt voor 1,8 miljard dollar een belang van 45 procent in de in New York genoteerde Canadese wietkweker Cronos. Dat bedrijf schoot bijna 30 procent omhoog. Altria won 1,4 procent.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Twijfels
0
Schijnbaar hebben ze de richting gevonden, down! Mooi toch. Maandag verder omlaag i.v.m. brexit. Daar kunnen we het dan de rest van dit jaar mee doen.

Volgend jaar begint dan het echte afschrijven. Terug naar normale waarderingen voor bedrijven en alle schulden en begrotingstekorten juist interpreteren en dan eens kijken waar de beurzen nog op uitkomen.
Formule1-Fan
0
hozanna komende weken. up. oil up.
waarom steeds gam doen voor crash begint, niks mag je op 1ste rij hebben elke keer.

wannneer brexit engeland.? hoe komzen ze daarbij. ik denk net niet dat ze eruit komen. en dan eind van jaar pas brexit. us fruts naar 30k
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.