Handelsoptimisme zet Wall Street hoger

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 22:14 | Reacties: 9

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met aardige koerswinsten gesloten. De hoop op een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten bood steun aan het sentiment op Wall Street. De handelsgesprekken tussen Washington en Peking worden donderdag hervat. Verder verwerkten beleggers de notulen van de Federal Reserve, waaruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank meer economische risico's ziet.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 26.346,01 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 2919,40 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent tot 7903,74 punten.

China zou nog altijd open staan voor een gedeeltelijke overeenkomst met de regering-Trump, ook nadat de VS meer Chinese bedrijven en instellingen op de zwarte lijst hadden gezet waardoor zij geen Amerikaanse technologie meer kunnen kopen. Als teken van goede wil zou Peking bereid zijn meer Amerikaanse landbouwproducten aan te schaffen. Wel zou China minder toegevend zijn geworden door de toevoegingen aan de zwarte lijst van de VS.

Stijgers

Aandelen die doorgaans gevoelig zijn voor handelsperikelen zoals machinemaker Caterpillar en autobouwer Tesla profiteerden van het optimisme met plussen tot 1,9 procent. Chipbedrijven als Nvidia, Micron Technology, Intel en Advanced Micro Devices (AMD) wonnen tot 2 procent. Techreus Apple ging 1,2 procent vooruit en softwareproducent Microsoft boekte een winst van 1,9 procent.

Verder was er aandacht voor medisch concern Johnson & Johnson (J&J). Dochteronderneming Janssen werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 8 miljard dollar. Het bedrijf had zijn reclame voor antipsychosemedicijn Risperdal niet op tieners mogen richten. J&J verloor 2 procent.

Koersen

Het aandeel Fitbit was vlak na bekendmaking de productie van al zijn fitnesstrackers en smartwatches uit China te verplaatsen om zo de Amerikaanse importheffingen op goederen van Chinese makelij te ontlopen. De verhuizing moet in januari rond zijn. Jeansmaker Levi Strauss kwam met kwartaalcijfers en werd 7,5 procent lager gezet.

De euro was 1,0974 dollar waard, tegen 1,0979 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte iets meer op 52,64 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent in prijs tot 58,30 dollar per vat.

10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
gokker
0
In mijn herinnering was niet China tegen een begrensd verdrag, maar de USA.
Het is me dus niet duidelijk wat er vandaag anders is dan gisteren.

We horen nu al meer dan een jaar dat het wel, dan wel niet staat te gebeuren en de koersreacties van aanvankelijk +/-10% zijn naar onder de +/-1% gezakt.
Daar ligt niemand van wakker.
Andy5
1
Dit bericht kan ook weer in de prullenbak. Futs knallen flink in het rood op berichten dat de onderhandelingen tot niets leiden. Gaan we morgen weer lekker naar beneden.
Kaspersky
0
quote:

Andy5 schreef op 10 oktober 2019 00:45:


Dit bericht kan ook weer in de prullenbak. Futs knallen flink in het rood op berichten dat de onderhandelingen tot niets leiden. Gaan we morgen weer lekker naar beneden.

Zie het positieve ervan in: youtu.be/zgftOVfOkaQ
bergen333
0
Dow futures -1 procent nadat bekend werd dat de Chinese hoofdonderhandelaar Liu al na 1 dag weer uit Washington zal vertrekken omdat er geen vooruitgang is geboekt in de voorbereidende onderhandelingen. Gaat niks worden.
boomer92
0
nee zolang trump alleen maar de botte bijl hanteert word het nooit iets !! helaas kan hij niets anders .. het word tijd dat de mannen in witte pakken zijn mobieltje afpakken . monty pytons holly grail is er niks bij (:
Kaviaar
0
Trump gaat de geschiedenis in als afgezette mafkees die niet eens een deal kon sluiten met de Chinezen.

het zwaard
0
De kans op 'n verdere rentedaling zet Wall Street hoger, niet het handelsoptimisme , daarvoor moeten we wachten tot dat Donald Kwak is afgezet.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.