Renault: geen bewijs fraude Ghosn | Beursonline.nl

Renault: geen bewijs fraude Ghosn

Gepubliceerd op 10 jan 2019 om 21:28 | Reacties: 2 | Onderwerpen: fraude 

Renault (15:27)

56,890 +0,390 (+0,69%)

PARIJS (AFN) - Renault heeft geen bewijs gevonden dat de in Japan gearresteerde topman Carlos Ghosn fraude heeft gepleegd bij het Franse autoconcern. Dat liet Renault weten na een intern onderzoek naar de zaak.

Donderdag vond een bestuursvergadering plaats bij Renault over Ghosn. Het bedrijf stelt dat geen overtredingen zijn gevonden wat betreft de topman. Hij zit al sinds 19 november vast in Japan op verdenking van onder meer belastingfraude bij Nissan, waar hij ook topman was. Ghosn is formeel nog steeds de baas van Renault, dat een samenwerkingsverband heeft met Nissan. Wel is hij op tijdelijke basis vervangen door operationeel directeur Thierry Bolloré.

Renault gaf aan het onderzoek voort te zullen zetten. Eerder op de dag wees een Japanse rechter een nieuw verzoek tot vrijlating van de 64-jarige Ghosn nog af. Hij is volgens zijn advocaat ziek geworden door zijn verblijf in een koude cel.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Sloeki
0
Zo hey, wat een mirakel. Opeens is er geen bewijs! hahaahaha. Witteboordencriminaliteit loont, bestuurders komen altijd mee weg, graaien en zelfverrijking aan de top lijkt wel een secundaire arbeidsvoorwaarden.
Sloeki
0
Franse deel is weggepoetst, nu nog Japanse deel wegpoetsen en meneer Ghosn kan straks zelfs een schadevergoeding tegemoet zien.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.