Kiadis is meer geld kwijt aan personeel

Gepubliceerd op 10 september 2019 07:21 | Reacties: 4

Kiadis Pharma (08 jul)

2,150 +0,747 (+53,24%)

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft zijn kosten in het eerste halfjaar zien oplopen. De biotechnoloog was voornamelijk meer geld kwijt aan de uitbreiding van zijn personeelsbestand. Als gevolg daarvan liep ook het verlies op van het bedrijf, dat nog geen omzet genereert.

De operationele kosten in de eerste zes maanden van dit jaar bedroegen 25,7 miljoen euro, terwijl Kiadis een jaar eerder nog 11,1 miljoen euro uitgaf. Onder de streep resteerde een verlies van 25,9 miljoen euro. De kaspositie verbeterde daarentegen met 2,4 miljoen euro tot 62,7 miljoen euro.

Kiadis nam meer personeel aan voor al zijn afdelingen. Daarnaast stegen ook de klinische kosten voor onderzoek en verhuisde het biotechbedrijf naar een groter pand.

Overname

De aan de Amsterdamse beurs genoteerde onderneming rondde in juni de overname af van het Amerikaanse CytoSen Therapeutics. Volgens Kiadis-topman Arthur Lahr verbreedt die deal de pijplijn van zijn bedrijf, dat nu twee platforms voor celtherapieën heeft. Ook in de fases van ontwikkeling van die therapieën na de overname meer variatie.

Kiadis zelf werkt voornamelijk aan het geneesmiddel ATIR101. De goedkeuring daarvan door een comité van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) laat langer op zich wachten dan aanvankelijk gedacht, kondigde Kiadis eerder dit jaar aan. Het gaat om groen licht voor het gebruik van dit middel bij bepaalde beenmergtransplantaties. Het bedrijf verwacht nu in 2020 een oordeel te ontvangen van het EMA, terwijl het bedrijf er eerder nog op rekende voor het einde van dit jaar goedkeuring te krijgen.

7 Posts
Kompas
0
"Kiadis’ marketing authorization application (MAA) for ATIR101 is currently under review. Kiadis responded to the day 180 outstanding issues in May 2019. In early September, the Committee for Advanced Therapeutics (CAT) convened a Strategic Advisory Group (SAG) related to the review of the application; the next step in the regulatory process is for the application to be reviewed by the CAT in October. The company continues to expect to receive a decision from the EMA in 2020."

Ter beoordeling en op de CAT agenda voor Oktober. De snelste route voor een mogelijk direct positief SAG advies!
Jopie1962
0
Horizongloort
0
Verwacht nu een goedkeuring in 2020. Is dat in het begin of eind 2020...
Beetje vaag. Verwacht toch verkoopdruk.
Kompas
0
quote:

Horizongloort schreef op 10 september 2019 08:17:


Verwacht nu een goedkeuring in 2020. Is dat in het begin of eind 2020...
Beetje vaag. Verwacht toch verkoopdruk.


EMA neemt in verre de meeste gevallen slechts de beoordeling over van het CHMP welke op haar beurt weer het SAG advies overneemt.

Het is hier al ZEER vaak gezegd, maar het SAG advies zal leidend zijn, de rest volgt procedureel als "vanzelf".
Japio_
1
quote:

Jopie1962 schreef op 10 september 2019 07:44:


Draait nog geen omzet... en verlies van 25,9 mln... Nou, omhoog met die koers!!


De cost gaet voor de baet uyt.

300 jaar verder en geen steek wijzer, spijtig.
ozeboos
0
quote:

simidoc schreef op 10 september 2019 08:22:


Kiadis is weer zo een biotech aandeel van erop of eronder.


Alles of niets.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.