'Winstalarm Philips werkt door in 2020'

Gepubliceerd op 10 oktober 2019 10:00 |

Philips Koninklijke (14:11)

42,395 -0,820 (-1,90%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat Philips met een winstwaarschuwing op de proppen kwam, betekent voor de onderneming dat het dit jaar niet aan zijn margedoel van 15 procent zal komen. Kenners van Berenberg stellen dat de handelsupdate van het zorgtechnologieconcern een "erkenning lijkt te zijn", dat het ook niet aan zijn doelen voor 2020 zal voldoen.

Philips ziet voor dit jaar een maximale margeverbetering van 13,3 procent dit jaar. Voor 2020 zal de impact volgens de onderneming gering zijn. Berenberg wijst er op dat de negatieve bijstellingen bij Connected Care voor dit jaar en volgend jaar beperkt kunnen uitpakken, als Philips aan zijn bijgestelde doelen zal voldoen.

Tekorten kunnen volgens de kenners worden gecompenseerd door een te verwachten verbetering van de margedoelen op de middellange termijn. Deze worden in de eerste helft van 2020 vastgesteld. De problemen bij de Philips-divisie zijn volgens Berenberg op te lossen, maar daarvoor zijn organisatorische en structurele veranderingen nodig.

ING: Negatief bericht

ING spreekt van een negatief bericht. Volgens ING-analisten kon Philips de laatste jaren juist bogen op een uitstekende staat van dienst als het gaat om winstverbeteringen.

Berenberg hanteert een koopadvies op Philips, waar ING een hold-advies heeft op het aandeel. Philips noteerde donderdag omstreeks 09.45 uur 8,5 procent lager op 38,05 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.