> Gunstige data rond filgotinib van Galapagos | Beursonline.nl

Gunstige data rond filgotinib van Galapagos

Gepubliceerd op 10 november 2019 12:17 | Reacties: 3 | Onderwerpen: biotechnologie 

Galapagos (20 jan)

89,440 +1,780 (+2,03%)

MECHELEN (AFN) - Biotechnologen Galapagos en Gilead Sciences hebben positieve data behaald bij het klinische onderzoeksprogramma rond duurzame werkzaamheid en veiligheid met het middel filgotinib bij reuma. Dit maakten de samenwerkingspartners bekend.

De gegevens wijzen op duurzame werkzaamheids- en veiligheidsresultaten met filgotinib bij meerdere patiëntenpopulaties. De analyses zullen worden gepresenteerd op de jaarvergadering 2019 van het American College of Rheumatology/Association of Rheumatology Professionals (ACR/ARP) in het Amerikaanse Atlanta.

"Deze nieuwe analyses leveren nieuwe bewijzen op voor het consistente werkzaamheids- en veiligheidsprofiel van filgotinib voor een breed scala van patiënten, inclusief degenen die al andere behandelingen hebben geprobeerd en andere effectieve en verdraagbare opties nodig hebben", zei Gilead.

"Deze laatste analyses blijven het klinische potentieel van filgotinib ondersteunen bij RA-patiënten bij wie de ziekteactiviteit mogelijk niet voldoende onder controle wordt gehouden door de huidige behandelingen", aldus Galapagos.

4 Posts
h980577.
0
Wordt Gilead toch ook eindelijk weer eens interessant om op te pikken, dankzij GLPG!
objectief
0
Nee, ik heb ze gisteren verkocht na de visie van Onno op RTL-Z. Hun belangrijkste medicijnen kampen met een terugval aan omzet.
Filgotinib kan wellicht in 2021 e.v. wel een positieve bijdrage gaan leveren.
DeZwarteRidder
0
quote:

objectief schreef op 12 november 2019 08:20:


Nee, ik heb ze gisteren verkocht na de visie van Onno op RTL-Z. Hun belangrijkste medicijnen kampen met een terugval aan omzet.
Filgotinib kan wellicht in 2021 e.v. wel een positieve bijdrage gaan leveren.

Daar staat tegenover dat Gilead spotgoedkoop is en een hoog dividend uitkeert.
Het is zelfs een overnamekandidaat.
chandue
0
Is dit te kopen in Nederland? Mijn reumatoloog heeft nooit gehoord van deze medicijn.En ik lijd van reuma ,,al heel lang. Krijg zelfde medicijnen in de afgelopen 25 jaar.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.