Lege agenda voor beleggers op Damrak | Beursonline.nl

Lege agenda voor beleggers op Damrak

Gepubliceerd op 11 jan 2017 om 08:30 |

AEX (18:05)

554,250 +3,870 (+0,70%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam zal de midweekse sessie naar verwachting nagenoeg vlak openen. Beleggers moeten het woensdag doen met een lege agenda. Mogelijk zorgen advieswijzigingen voor KPN en Wolters Kluwer voor enige reuring. Verder wordt vooral uitgekeken naar de aangekondigde persconferentie van aankomend Amerikaanse president Donald Trump.

Het is voor het eerst sinds zijn verkiezingsoverwinning in november dat Trump een persconferentie houdt. Naar verwachting zal hij meer details geven over zijn economische plannen. Trump heeft aangegeven de belastingen te willen verlagen, geld te pompen in infrastructuur en de regels voor bedrijven te versoepelen. Dinsdag bleek dat kleine ondernemers in de VS hoopvol zijn gestemd over de stappen die Trump zou willen zetten om de economie te stimuleren.

In Amsterdam zal onder meer aandacht zijn voor telecombedrijf KPN en informatieleverancier Wolters Kluwer. Zakenbank Jefferies maakte bekend het advies op KPN te verlagen, terwijl het tegenovergestelde gold voor het advies op Wolters Kluwer bij Berenberg.

Aandelen

Mediahuis en VP Exploitatie bevestigen hun voornemen om gezamenlijk een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen van de Telegraaf Media Groep. Daarbij is 55 procent van de aandelen reeds toegezegd.

Autobedrijf Stern Groep kwam dinsdag nabeurs met een nieuw strategisch plan en denkt zijn bedrijfswinst daarmee de komende jaren flink te kunnen vergroten. Het bedrijf wil zich meer richten op diensten als leasing, schadeherstel en onderhoudswerk. Verder zal het bedrijf scherper op de kosten gaan letten.

China

Core Laboratories (Core Lab) maakte bekend het dividend in het eerste kwartaal van 2017 stabiel te houden op 0,55 dollar per aandeel.

In Azië profiteerden aandelen in de grondstoffensector van optimisme over de vraag en de prijsontwikkeling in met name China. De prijs van Amerikaanse olie stond voorbeurs 0,5 procent hoger op 51,05 dollar per vat. Brentolie werd 0,4 procent duurder bij 53,84 dollar per vat. De euro was met 1,0560 dollar waard, tegen 1,0575 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

De AEX eindigde dinsdag met een verlies van 0,1 procent op 484,74 punten. De MidKap steeg 0,2 procent naar 690,86 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,2 procent.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.