AEX zakt in het rood | Beursonline.nl

AEX zakt in het rood

Gepubliceerd op 11 jan 2017 om 09:15 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Europa 

AEX (22 jun)

560,340 +7,740 (+1,40%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdag in de vroege handel in de min. Ook elders in Europa zakten graadmeters in het rood. Beleggers lijken het rustig aan te doen in afwachting van de persconferentie van aankomend president Donald Trump, later op woensdag. Daarin doet hij mogelijk meer uit de doeken over zijn economisch beleid.

De AEX noteerde in het eerste handelsuur 0,3 procent lager 483,38 punten. De MidKap stond vlak op 690,95 punten. De graadmeters in Londen Parijs en Frankfurt leverden tot 0,5 procent in.

Naar verwachting geeft Trump meer details prijs over het beleid waar hij voor staat. Trump heeft aangegeven de belastingen te willen verlagen, geld te willen pompen in infrastructuur en de regels voor bedrijven deels te willen versoepelen. Dinsdag bleek dat kleine ondernemers in de VS hoopvol zijn gestemd over de stappen die Trump zou willen zetten om de economie te stimuleren.

Wolters Kluwer

Informatieleverancier Wolters Kluwer was bij de hoofdfondsen op Beursplein 5 de sterkste stijger met een winst van 1,3 procent na een adviesverhoging. Het tegenovergestelde gold voor KPN, dat 2,4 procent inleverde na een adviesverlaging. Daarmee was het telecomconcern veruit de sterkste daler in de AEX. Bij de middelgrote fondsen behoorde verzekeraar ASR (plus 1,2 procent) tot de sterkste stijgers na verhoging van het beleggingsadvies.

Bij de kleinere fondsen viel de koerswinst van Telegraaf Media Groep van 6,6 procent op. Mediahuis en VP Exploitatie weten zich al verzekerd van ruim de helft van de aandelen in TMG. Zij bevestigden daarbij hun voornemen om een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen.

Stern Groep

Ook autobedrijf Stern Groep (plus 2,8 procent) maakte een koerssprongetje nadat het een nieuw strategisch plan aankondigde. Het bedrijf denkt zijn bedrijfswinst de komende jaren flink te kunnen vergroten door zich meer te richten op diensten als leasing, schadeherstel en onderhoudswerk.

In Londen viel de koerswinst van Sainsbury van bijna 6 procent op. Het supermarktbedrijf kwam met beter dan verwachte omzetpercentages over het afgelopen kwartaal.

De prijs van Amerikaanse olie stond voorbeurs 0,3 procent hoger op 50,95 dollar per vat. Brentolie werd ook 0,3 procent duurder, bij 53,79 dollar per vat. De euro was 1,0555 dollar waard, tegen 1,0575 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
turbootje1
0
mok
0
Ongeacht wat je vind van Trump, de verwachtingen zijn hoog, dus kans op teleurstelling is groot. Ik ga uit van een daling van de beurs na zijn toespraak.
Formule1-Fan
0
ze zijn nu alles op alles aan het zetten om de shorters pijn te doen, men weet meer. alles sl uit markt tikken of duur laten terug kopen of uit paniek laten verkopen.
Tuig, die al weken op rij rond de shorts heel de tijd aan het handelen zijn die af kunnen gaan, zien we zelfde.
macthamac
0
we beginnen weer richting opening van amerika te verschuiven, en de aex lijkt in een slakkentempo, op zijn jan boerenfluitjes, weer iets terug te tikken.

inmiddels even een loempia naar binnen geschoven, wat battlegrounds gedaan, een dungeon, en een zerohedge column gelezen. dus ik hou de monitor niet heel nauwgezet in de gaten.

ben wel door die zerohedge column op het idee gekomen om maar eens die theorie te gaan bestuderen. ooit in een bevlieging het idee gehad, en enkel het idee, om dat bij natuurkunde te doen. oftewel, daar zou wel niks van komen.

al heb ik wel eerlijk een boek op bol. gekocht.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.