Trump zorgt voor weinig reuring Wall Street

Door AFN op 11 januari 2017 19:45 | Views: 2.284

NEW YORK (AFN) - De langverwachte persconferentie van Donald Trump zorgde woensdag voor een korte dip op Wall Street, maar leverde uiteindelijk geen grote koersuitslagen op. Beleggers reageerden alleen sterk op een opmerking van de 'president-elect' over farmaciebedrijven. Die gingen na het mediaoptreden onderuit.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) weer vrijwel vlak op 19.855 punten. De brede S&P 500 noteerde 0,3 procent lager op 2263 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,5 procent tot 5526 punten.

Trump haalde hard uit naar de hoge medicijnprijzen van de biotech- en farmaciesector. Volgens hem zouden bedrijven in de branche momenteel ,,wegkomen met moord''. Door die woorden werd onder meer Pfizer flink lager gezet. De farmaceut was met een min van 2,5 procent de grootste verliezer in de Dow. Branchegenoot Johnson & Johnson zakte 1,7 procent.

Lockheed Martin

Farmaceut Merck onttrok zich overigens aan de malaise en was met een plus van 1,6 procent juist de sterkste stijger onder de hoofdfondsen. Toezichthouder FDA stemde in met een versnelde herziening van een bepaalde therapie voor de behandeling van longkanker.

Ook de koers van Lockheed Martin kwam in beweging door Trump. Het bedrijf verloor 1,2 procent nadat de aanstaande president van de Verenigde Staten opnieuw wees op de problemen met de ontwikkeling van de te dure straaljager F-35.

Beleggers keken al dagen uit naar de persconferentie van Trump, omdat hij daarin mogelijk meer uit de doeken zou doen over zijn economische beleid. Dat bleek echter niet het geval.

Brentolie

Er was verder onder meer aandacht voor Ford. De autobouwer voorziet een verbetering van de winstgevendheid in 2018, nadat de winsten dit jaar naar verwachting wat onder druk komen te staan. Het aandeel zakte 2 procent.

De prijs van Amerikaanse olie stond 3,6 procent hoger op 52,64 dollar per vat. Brentolie werd 2,5 procent duurder, bij 55,54 dollar per vat. De euro was 1,0620 dollar waard, tegen 1,0532 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Reacties

5 Posts
mok
0
Dat de aandelenbeurzen na deze inhoudsloze speech niet fors onderuit gaan betekent ook dat de afgelopen stijging niet dankzij Trump is, maar ondanks Trump. Beurzen geven altijd een actuele stand van de economie aan, vaak voordat data uitkomt. De credits moeten dus naar Obama gaan en niet naar Trump. De economie staat er gewoon heel goed voor en dat was 8 jaar geleden wel anders. Jammer genoeg wordt dit niet gewaardeerd en noemen ze de eindejaarsrally een Trumprally. Terwijl deze man straks alles om zeep helpt. Maar dat zien we over 4 jaar wel weer.
[verwijderd]
0
quote:

mok schreef op 11 januari 2017 20:28:

Beurzen geven altijd een actuele stand van de economie aan, vaak voordat data uitkomt.
Ik denk dat je de aandeelhouders nu teveel credit geeft. Beurzen bewegen de laatste 8 jaar alleen nog maar op wat centrale banken doen pas de laatste maanden gaat het 'enigzins' weer over de economie (totdat Draghi of een andere centrale bankier natuurlijk weer een speech gaat geven binnenkort). En dan heb ik het nog niet over centrale banken die zelfs aandelen kopen net als bijv. in Japan.

Iedereen doet nu net of er ineens geen vuiltje aan de lucht meer is maar de problemen zijn er niet minder om. Zuid-Europa komt om in de schulden, banken moeten overeind gehouden worden en er zijn wereldwijd zeepbellen op de aandeelmarkten (die ontkent worden).

Stilte voor de storm... Ik denk ook niet dat die rally door Trump komt maar ik denk wel dat hij het straks is die als excuus gaat dienen om een flinke correctie in te zetten.

Maar we gaan het zien... Yellen heeft iig weer ruimte voor een renteverlaging.
mok
0
Martijn, ik ben het helemaal met je eens. Maar je moet wel een goede basis hebben, dus in dit geval Obama, die de economie helpt. Ook internationale handel helpt hierbij, iets wat Trump wil bemoeilijken door verdragen op te zeggen. Dan heeft een president echt wel invloed. En als er goede handel kan zijn, goede opleidingen, een gezonde en veilige leefomgeving, een goed investeringsklimaat, noem maar op, dan loopt de economie, wordt er geld verdient, wordt er dividend uitgekeerd en dus stijgen de koersen. Zoals nu. Je ziet ook in landen met een regering die er een potje van maakt, dat een centrale bank alleen maar aan het puinruimen is.
mok
0
Als aanvulling zou ik kunnen zeggen dat er veel geld in omloop is, die eigenlijk in de schatkist van de overheid zou moeten zitten. Om maar even Nederlandse leiders te citeren, "je moet het dak repareren als de zon schijnt". Trump stelt die reparatie nog maar even uit.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.