Stijgende AEX flirt met 500 punten

Gepubliceerd op 11 januari 2019 17:48 | Reacties: 3

AEX (29 mei)

532,57 -6,05 (-1,12%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend lager gesloten. De AEX sloot wel met winst, al kon die eerdere plussen waarbij de Amsterdamse beursgraadmeter enkele keren boven de grens van 500 punten kwam, niet vasthouden. Beleggers verwerkten de lagere koersen op Wall Street, de patstelling rond de shutdown van de Amerikaanse overheid en keken vooruit naar de belangrijke stemming van volgende week in het Britse Lagerhuis over het brexitakkoord.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,2 procent hoger op 498,65 punten. De hoofdindex, die op 17 december onder de 500 punten zakte, behaalde een weekwinst van 1,4 procent. De MidKap daalde 0,5 procent tot 688,87 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,5 procent.

AkzoNobel was de grootste stijger bij de hoofdfondsen op Beursplein 5 met een winst van 1,2 procent. Industrieel toeleverancier Aalberts Industries sloot de rij met een min van 1,8 procent. In de MidKap ging bouwer BAM aan kop met een plus van 2 procent. Kunstmestbedrijf OCI stond onderaan met een min van 3,1 procent.

Oslo Børs

Euronext-doelwit Oslo Børs liet weten komende maand een advies te geven over het bod van de uitbater van beurzen in onder meer Amsterdam, Parijs en Brussel. Naast Euronext, dat vlak sloot, zegt Oslo Børs andere geïnteresseerden te hebben gevonden.

In Parijs daalde Renault 2,2 procent. De Franse autobouwer stelt na een intern onderzoek geen bewijs te hebben gevonden dat de in Japan gearresteerde topman Carlos Ghosn fraude heeft gepleegd bij het concern. Ghosn zit al sinds half november vast vanwege fraude bij Nissan.

Daimler

Daimler verloor verder 0,8 procent in Frankfurt. Het Chinese autobedrijf Geely is naar verluidt bezig ruim de helft van zijn belang van bijna 10 procent in zijn Duitse branchegenoot te verkopen. Richemont klom 2,8 procent in Zürich. De Zwitserse producent van luxegoederen had last van de protesten door gele hesjes in Parijs, maar zag desondanks de omzet stijgen.

In Brussel zat bierreus AB InBev 3,7 procent in de lift. 's Werelds grootste brouwer overweegt volgens ingewijden een beursgang van zijn Aziatische divisie.

De euro was 1,1475 dollar waard, tegen 1,1517 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,4 procent in prijs tot 51,90 dollar. Brentolie kostte 1,3 procent minder en werd verhandeld voor 60,86 dollar per vat.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Subtropical
0
Beleggers verwerkten de lagere koersen op Wall Street, klopt was er maar wat druk mee.
Mrx77
0
Viel mij op toen de aex vandaag sloot, stond wallstreet half procent in de min...wallstreet is nagenoeg in avond dus bij sluiting nagenoeg volledig hersteld en il constateer dat aex zelfs een negatiever future stand aangeeft hoewel dow jones juist verder is gestegen en de euro dollar zelfs onveranderd stond vanaf dat moment. Dat geeft aan dat de yankees in de avond ons aex lager hebben gezet en hun standen hebben ze hoger gezet. Dow jones staat nu bijna op 24000 en wij mogen maandag obv dit stand iets dalen...bedankt yankees voor deze dumping op onze beurs
PingPong
0
"Stijgende AEX flirt met 500 punten"

Geweldig nieuws!

AEX staat weer waar hij 7600 dagen geleden ook al stond.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.