Hogere koersen op beurzen New York | Beursonline.nl

Hogere koersen op beurzen New York

Gepubliceerd op 11 aug 2017 om 19:34 | Reacties: 4

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen gingen vrijdag omhoog. Beleggers lieten de aanhoudende spanningen rond Noord-Korea even achter zich. De oplopende onrust rond Noord-Korea zorgde voor de afgelopen dagen voor verliezen op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel een winst van 0,2 procent op 21.888 punten. De breed samengestelde S&P 500 klom 0,3 procent tot 2444 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 6253 punten.

President Donald Trump liet nog maar eens weten dat een militaire oplossing klaarstaat en waarschuwde Pyongyang opnieuw geen onverstandige dingen te doen. Een index die de volatiliteit meet op de aandelenmarkt, de VIX-index, is omhoog geschoten. Wereldwijd is deze week inmiddels al bijna 1000 miljard dollar aan beurswaarde in rook opgegaan door de onrust rond Noord-Korea.

Consumentenprijzen

Op macro-economisch gebied werd bekend dat de Amerikaanse consumentenprijzen in juli minder sterk zijn gestegen dan verwacht. Dat kan de Federal Reserve wat terughoudender maken met het verder verhogen van de rente. Dat bood enige steun aan de handel.

Aan het bedrijvenfront waren de ogen vooral gericht op socialmediabedrijf Snap, dat moeite blijft houden om nieuwe gebruikers aan zich te binden. De onderneming achter de populaire app Snapchat heeft het tweede kwartaal afgesloten met een verlies van 443 miljoen dollar. Kenners waren negatief verrast over het verlies dat veel hoger uitviel dan verwacht. Het aandeel Snap kelderde ruim 11 procent.

Detailhandel

Verder kreeg de detailhandel opnieuw aandacht. Winkelketen JC Penney meldde tegenvallende resultaten en dook meer dan 15 procent in het rood. Donderdag leverden branchegenoten Macy's en Kohl's al flink aan beurswaarde in omdat zij beleggers met hun resultaten en prognoses niet konden overtuigen.

Warenhuisketen Nordstrom gaf ook een kijkje in de boeken en ging licht omlaag. Ook chipbedrijf Nvidia is met cijfers gekomen. Nvidia presteerde wat beter dan in doorsnee werd verwacht, maar het aandeel daalde desondanks 6 procent.

De euro was 1,1835 dollar waard, tegen 1,1799 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 48,62 dollar. Brentolie klom 0,1 procent op 51,93 dollar per vat.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Alex A La Hausse
2
MDJ_0
0
quote:

Alex A La Hausse schreef op 11 aug 2017 om 20:54:


Bijzonder dat men in Europa zo fors verkoopt met een oorlog die toch niet komt.


je volgt de beurs wel? kijk even naar de euro ;)
jan de vakman
0
Helaas schrok de computer zo van de beurskoersen,dat hij de brui er aan gaf,ik kon niet anders meer op het scherm getovert krijgen,dan; u heeft geen internet en dan ben je schipper te voet.
Gisteren kregen we na een leuke spoordag,met een prachtig mooi concert,op een onvervalst engels orgel op de st Cristoforuskerk in schagen,een steenkoude douche,toen we s'avonds laat nog éven naar de beurs keken,vandaag was het nog de helft gekker,terwijl in amerika de paniek blijkbaar behoorlijk kalmeert.
Vooral mijn hoofdmoot,de grondstoffen,kregen er ongenadig van langs,ik heb van de nood,toch nog een klein beetje de deugd te maken,door aperam op zeer laag nivo bij te kopen,dan beur ik komende week,toch nog weer meer dividend.
Jammer genoeg vernielden,deze 2 drama dagen,mijn mooi lijkende weekwinst en knalde ik van +1,5% naar -1,5%,schrale troost is,dat mijn schaduw,nog ietsje slechter presteerde,vaart wel!!!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.