Duitse beleggers positiever over toekomst, negatiever over heden

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 11:08 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Duitsland 

MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten voor de toekomst heeft in augustus een flinke sprong gemaakt. Dat meldde onderzoeksinstituut ZEW.

De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op een stand van plus 71,5 tegen een plus van 59,3 een maand eerder. Economen hielden in doorsnee rekening met een stand van plus 55,8.

De index die het vertrouwen in de huidige situatie meet, was nog altijd negatief en daalde ook ten opzichte van juli. Hier werd een stand van min 81,3 gemeten tegenover min 80,9 een maand eerder. Deze uitslag is aanzienlijk negatiever dan verwacht. Door de maatregelen om de uitbraak van het coronavirus in te perken kreeg de Duitse economie stevige klappen.

Volgens voorzitter Achim Wambach van het Leibniz-Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung, zoals ZEW voluit heet, verwachten experts een breed herstel van de economie. De zwakke winstverwachtingen voor banken en verzekeraars voor de komende zes maanden zijn volgens Wambach nog wel zorgelijk.

3 Posts
Bob777
0
Dat positieve zit dan nu al in de koersen verwerkt. Het is me allemaal net wat te onzeker en verwacht dan ook dat de koersen nog wel een terugval krijgen
Pl@y 2 g@!n
0
Zuiver V-herstel zit er niet meer in. W is zich stilletjes aan het vormen, eerst terug richting 400-450. Ergens vanaf volgend jaar richting 600 is mijn verwachting.
Jopie1962
0
"Duitse beleggers positiever over toekomst, negatiever over heden"

Als je onder Nederlanders zo'n enquette zou houden, dan zou het alleen maar janken zijn, over het heden én over de toekomst. Zit hem in de aard van het 'beestje'.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.