Beurs Hongkong doet bod op Brits beursbedrijf | Beursonline.nl

Beurs Hongkong doet bod op Brits beursbedrijf

Gepubliceerd op 11 sep 2019 om 11:11 | Reacties: 5

Euronext (20 sep)

70,050 -0,400 (-0,57%)

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De uitbater van de beurs in Hongkong wil zijn Londense branchegenoot London Stock Exchange (LSE) overnemen. Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) denkt door de samenvoeging een "wereldwijde leider" op het gebied van marktinfrastructuur te worden.

HKEX-topman Charles Li denkt dat de samensmelting de wereldwijde financiële markten "decennialang zal veranderen". Hij meent dat beide bedrijven sterke merken zijn die er financieel goed voorstaan.

HKEX biedt 20,45 pond per aandeel LSE. Daarnaast krijgen aandeelhouders van LSE 2,495 aandelen HKEX per aandeel LSE. Daarmee komt het totale bod van de Hongkongse beurs op 29,6 miljard pond, ruim 33 miljard euro.

Reactie LSE

LSE liet in een reactie weten het bod te gaan bekijken. Wel laat het bestuur van de Britse beursuitbater weten dat het om een "ongevraagd, voorlopig en aan een aantal voorwaarden onderhevig bod" is.

De deal kan wel op extra aandacht van de Britse overheid rekenen, zei minister Andrea Leadsom. Volgens haar zullen de Britse autoriteiten heel scherp kijken naar "alles dat mogelijke veiligheidsimplicaties heeft voor het Verenigd Koninkrijk". Kenners waarschuwen dat de overname door HKEX zal worden gezien als een Chinese overname en dat het erg moeilijk wordt om goedkeuring te krijgen.

Refinitiv

LSE nam vorige maand dataleverancier Refinitiv, de voormalige datatak van Thomson Reuters, over. Daar betaalde de Britse beursuitbater 27 miljard dollar voor, een bedrag dat volledig in aandelen werd voldaan. LSE stelt die overname gewoon door te zetten. HKEX nam in Groot-Brittannië al eerder de Londen Metal Exchange over.

Andere Europese beursuitbaters zoals Euronext en Deutsche Börse werden woensdag hoger gezet op de beurs na het bericht.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
FlashHenk
0
Hahahaha, de uitverkoop van Groot-Britannie gaat doorrrr. Toch grappig dat die hele Brexit toestand langzaam de laatste overblijfselen van het Britse rijk uit elkaar trekt, inclusief de trots van de Britse industrie. Wat een totale puinhoop.
objectief
0
Dit heeft niks met de Brexit te maken. Beurzen gaan wereldwijd steeds meer samen, dit is een tendens die al jaren loopt.
FlashHenk
0
quote:

objectief schreef op 11 sep 2019 om 11:27:


Dit heeft niks met de Brexit te maken. Beurzen gaan wereldwijd steeds meer samen, dit is een tendens die al jaren loopt.


Ja, en als je munt stevig onder druk komt wordt het ineens een aantrekkelijk voor buitenlandse partijen om toe te slaan in de nationale uitverkoop. Dat is een indirect gevolg van Brexit.
handkerchief
0
Kleintjes worden groot een oude kolonie van GB komt op overname pad in de GB.Ach en zo is er van alles in de uit verkoop uitstel van executie.
Knight V
0

Pfuffffff.... wat een hetze weer.

De media kan er wat van om ons te bestoken van een hetze.

Nu schrijven ze weer over veiligheids risico bij de overname.
Een chinese uitbater die weer in dienst staat van Chinese overheid..jajaja....

Je maakt het ook erg bont met absurde one liner..
Jarenlang zijn wij bespioneerd door Amerikaanse overheid en dan is het muis stil bij de media.

Wordt beetje moe van dit soort 'interpretaties' bij AFN.

Gewoon... HKEX wil LSE overnemen. Punt.
Ga geen zaken benoemen om een hetze op te zetten tegen de Chinezen.

Nergens voor nodig of Media werkt voor de overheid.
Lijkt er steeds meer op. NPO, AFN... ze staan allemaal in dienst vd overheid en als je het over infiltratie, spionage hebt dan zou ik zeker de werknemers screenen die in dit soort instituten werken.... want objectief en onafhankelijk zijn ze niet meer.

Al jaren niet meer...

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.