Investeerder Next doet miljardenbod op Altice Europe

Gepubliceerd op 11 september 2020 08:58 | Reacties: 10

ALTICE EUROPE N.V. (23 okt)

4,235 -0,005 (-0,12%)

PARIJS (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice Europe verdwijnt waarschijnlijk van de Amsterdamse beurs. De private investeerder Next Private wil de Franse onderneming in zijn geheel inlijven. Daarvoor heeft het 2,5 miljard euro over. Het bestuur van Altice staat achter de overname.

Het bod van Next Private komt neer op 4,11 euro per aandeel, wat bijna een kwart hoger is dan de laatste slotkoers. Volgens de leiding van Altice is een overname in het belang van de onderneming en de te voeren strategie. De financiering van de transactie is volgens Next Private al rond.

Patrick Drahi, nu topman van Next Private, richtte Altice in 2002 op. Mede door overnames is Altice uitgegroeid tot een groot Europees bedrijf en vooral in Frankrijk. Het bedrijf kreeg in 2014 een notering aan het Damrak. Drahi had via een houdstermaatschappij al een merendeel van de aandelen van Altice in handen.

Grote reorganisatie

Sinds 2018 voerde Altice een grote reorganisatie door. Daarbij werd onder meer de Amerikaanse tak van Altice op eigen benen gezet. Verder maakte het bedrijf werk van het terugbrengen van de schuldenberg. Drahi spreekt nu van een volgend "spannend" hoofdstuk voor de onderneming. Hij blijft ook na de overname aan als topman van Altice.

De overname is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. De partijen verwachten de deal tegen het eerste kwartaal van volgend jaar te hebben afgerond.

10 Posts
kenner66
4
Dat was dus een geregistreerde down afgelopen weken om nu zogenaamd een bod van 26% hoger tot stand te brengen. Oplichters die koers had altice zelf ook wel gehaald.
M M
1
best wel een schandaal eigenlijk. Zal allemaal wel mogen, maar echt etisch zuiver lijkt het me allemaal niet.
Michiel ICT
0
Met een beetje mazzel durft iemand mee te bieden, dan kunnen we misschien nog wat vuurwerk verwachten.
k2es
1
Het was te verwachten, de koers was veel te laag. Who next? Oci, Shell, Beter bed, Aegon?
Mr sponge
1
Geen zuivere koffie dit.
Het zegt ook veel over het management. Dat ze achter dit bod staan staan op die koers. Ze kiezen voor zichzelf niet voor de aandeelhouders.
don55555
0
Drahi is dus de hoogste baas bij de overnemende partij en bij Altice?? Goh, toevallig dat ze akkoord gaan. Ik wist al dat het een gebakken lucht bedrijf was met halve oplichters, maar deze belangenverstrengeling maakt alles veel duidelijker .
boer
0
Ik donderdag gekocht voor 3,30 gisteren verkocht voor 4,14. goed toch winst veilig gesteld hoeft van mij niet door te gaan zakt hij weer naar 2,75 of 3
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.