'ING wil klanten helpen met opslaan crypto's'

Gepubliceerd op 11 december 2019 20:45 | Reacties: 3

ING (17:38)

5,897 -0,045 (-0,76%)

AMSTERDAM (AFN) - ING werkt naar verluidt aan een technologie die klanten helpt met het veilig opslaan van digitale bezittingen als crypto's. Dat meldde persbureau Reuters op basis van bronnen. Het custody-project, dat vanuit Amsterdam wordt uitgevoerd, staat nog in de kinderschoenen en is één van de initiatieven van de bank rond blockchain, dat onder meer aan de basis ligt van cryptomunten.

ING zegt in een reactie toenemende kansen te zien met betrekking tot digitale activa zoals back-up tokens. De bank is naar eigen zeggen vooral gespitst op het ontwikkelen van technologie achter digitale activa om daarmee klanten een flexibele manier te bieden om toegang te krijgen tot die opkomende sector.

Het project komt op het moment dat gevestigde financiële instellingen kijken naar het aanbieden van bewaaroplossingen voor digitale bezittingen. Daarbij zouden bestaande activa als aandelen en obligaties in de nabije toekomst mogelijk omgezet kunnen worden in digitale activa. Dit zou onder meer kostenbesparingen met zich mee kunnen brengen omdat daarmee complexe processen op de kapitaalmarkt gestroomlijnd worden.

3 Posts
tmaster
0
De fundamentale reden waarom bitcoin(crypto's) ooit bedacht is wordt hier in 1x klap mee teniet gedaan..

Nee dit gaat een succes worden.
Knight V
0
Stuitend om te lezen dat banken en overheden eerst niks van crypto's willen weten en later geleidelijk aan, toch de kennis willen weten voor eigen gewin.

De Wereld wordt ooit bestuurd door een superstaat. Wat je wel eens ziet in film. Een overheid die bepaald en dicteert wat de bevolking moet doen.
Er is geen ruimte voor initiatieven. Het moet allemaal via de overheid plaatsvinden.

Geen referenda, geen crypto, geen Libra, geen gas, geen tegenspraak, geen politie, geen soeverniteit, geen Zwarte Piet... alles beginnend met "geen".

Waar zijn de hackers, de krakers, de opstandelingen.
Verdwenen van toneel, verzadigd door vette bonussen.

Nee, NL gaat geen succes worden. We gaan van het gas af en banken nemen de rol over van politieagent (witwas) en uitmelker (leningen, hypotheken).


$euri
0
met crypto's hebben we geen banken nodig, dat was inderdaad de opzet t master, maar deze linkmichels willen een vinger in de pap hebben om er ook weer een slaatje uit te slaan,opzouten ing
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.