Banken trekken de aandacht op Wall Street | Beursonline.nl

Banken trekken de aandacht op Wall Street

Gepubliceerd op 12 jan 2018 om 15:42 | | Onderwerpen: banken 

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

24.465,640 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten op Wall Street zijn vrijdag zonder al te grote uitslagen aan de handel begonnen. Beleggers verwerken de kwartaalresultaten van twee grote Amerikaanse banken, die gemengd werden ontvangen. Ook waren er cijfers over onder meer de inflatie en de winkelverkopen.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig grootste Amerikaanse beursfondsen stond kort na de opening 0,3 procent hoger op 25.662 punten. De bredere S&P 500 won 0,1 procent tot 2771 punten. De technologie-index Nasdaq stond nagenoeg onveranderd op 7211 punten.

Bij de hoofdfondsen won JPMorgan Chase 0,4 procent. Door een eenmalige afboeking als gevolg van gewijzigde belastingregels zag de bank de winst afgelopen kwartaal flink dalen. Ook hogere voorzieningen voor slechte leningen drukten het resultaat, dat desondanks de verwachtingen van analisten overtrof.

Branchegenoot Wells Fargo profiteerde juist van het mildere belastingregime. Mede daardoor kon de grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten in het vierde kwartaal een hogere winst in de boeken kon zetten. Toch leverde het aandeel 0,5 procent in. Vermogensbeheerder Blackrock rapporteerde eveneens een fikse meevaller en won 2,3 procent.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.