Ingenico snijdt in kosten na uitdagend jaar

Gepubliceerd op 12 februari 2019 18:15 |

ADYEN NV (08 jul)

1.406,500 0,000 (0,00%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsdienstverlener Ingenico gaat dit jaar de nodige strategische veranderingen doorvoeren en kosten besparen. Dat meldde de branchegenoot van het Nederlandse Adyen bij de publicatie van de jaarcijfers. De boodschap volgt op een naar eigen zeggen uitdagend jaar voor de Fransen.

De strategische veranderingen behelzen onder meer een efficiëntieslag, herpositionering van merken en het opschudden van het verkoopapparaat. Dit jaar moet voor 35 miljoen euro aan kosten worden bespaard. Daarbij wordt 15 miljoen euro uitgetrokken voor investeringen. Tijdens een investeerdersdag in april doet het bedrijf meer details uit de doeken.

Ingenico kwam onlangs nog met een waarschuwing naar buiten dat de gestelde doelen voor 2018 niet zouden worden gehaald. Het bedrijf wees daarbij onder meer op tegenvallende prestaties bij de tak voor bancaire betalingsdiensten.

Omzet

Het bedrijfsresultaat kwam uiteindelijk uit op 488 miljoen euro. Dat betekende een daling met 7 procent ten opzichte van een jaar eerder, maar iets meer dan waar na de waarschuwing op werd gerekend. De omzet van het bedrijf steeg met 2 procent tot 2,6 miljard euro. Onder de streep resteerde een winst van 188 miljoen euro tegen 253 miljoen euro een jaar eerder.

Ingenico zei verder zijn aandeelhouders 1,10 euro dividend per aandeel te willen betalen. Voor dit jaar rekent het bedrijf, geholpen door de aanpassingen, op 4 tot 6 procent omzetgroei en een bedrijfsresultaat van minstens 550 miljoen euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.