Loonsverhoging voor personeel AkzoNobel | Beursonline.nl

Loonsverhoging voor personeel AkzoNobel

Gepubliceerd op 12 okt 2017 om 09:08 |

Akzo Nobel (16:07)

77,580 +0,200 (+0,26%)

AMSTERDAM (AFN) - Het personeel van AkzoNobel krijgt er loon bij. Dat kwam het verf- en chemieconcern overeen met vakbonden FNV, CNV en VMHP. In de cao met een looptijd van een jaar is een loonsverhoging van in totaal 2,25 procent afgesproken. De cao gaat met terugwerkende kracht op 1 juli in en geldt voor alle circa 5000 werknemers van Akzo in Nederland.

Het Akzo-personeel krijgt, als het het bereikte akkoord goedkeurt, er per 1 juli van dit jaar 1,75 procent bij. Op 1 januari komt daar nog eens een half procent bij.

FNV-bestuurder Erik de Vries is tevreden dat er een overeenkomst is gesloten. ,,Medewerkers maakten zich zorgen over de toekomst van het bedrijf. Zeker na de vijandige overnamepoging door het Amerikaanse PPG eerder dit jaar en de aangekondigde splitsing van het chemieconcern, geeft dit akkoord de medewerkers ook rust.''

De bonden en AkzoNobel hebben in deze nieuwe cao alleen loonafspraken gemaakt. Andere thema's zoals duurzame inzetbaarheid en pensioenen zijn doorgeschoven naar de volgende cao-verlenging van midden volgend jaar.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.