Franchisers Sandd naar rechter om postfusie

Gepubliceerd op 12 november 2019 08:02 | Reacties: 2

PostNL (07 aug)

2,414 -0,011 (-0,45%)

ROTTERDAM (AFN) - De franchisers van Sandd stappen naar de rechter. Ze vechten het besluit van staatssecretaris Mona Keijzer om de postfusie tussen PostNL en Sandd goed te keuren aan. Volgens de de Vereniging Franchisenemers van Sandd (VFS) is sprake van "keiharde"contractbreuk, zonder een degelijke vergoeding.

Bij elkaar beheren de negen franchisenemers zo'n 20 procent van het postnetwerk van Sandd met zo'n 3000 postbezorgers en 450 medewerkers. De VFS eist onder meer een soepele overgangsregeling waarbij bestaande contracten die nog drie tot vier jaar doorlopen gerespecteerd worden.

Een alternatief is volgens hen een "marktconforme vergoeding", waarbij onder meer overtollige medewerkers worden gecompenseerd. Verder moeten de postbezorgers van de franchisers een vergelijkbare behandeling krijgen als de gewone Sandd-bezorgers.

In september kreeg PostNL en Sandd een akkoord van de overheid om te fuseren onder een aantal strenge voorwaarden. Een daarvan was dat de postbezorgers van Sandd een baan krijgen aangeboden bij PostNL.

3 Posts
totoo
0
Yep, was een kwestie van tijd dat de eerste rechtzaken worden aangespannen

In hoeverre is POSTNL hiermee ingedekt bij de "fusie" ?

Zal wel weer een "sociaal" plan op touw gezet worden,dan weet je het wel weer..

Lamacun
0
quote:

totoo schreef op 12 november 2019 08:16:


Yep, was een kwestie van tijd dat de eerste rechtzaken worden aangespannen

In hoeverre is POSTNL hiermee ingedekt bij de "fusie" ?

Zal wel weer een "sociaal" plan op touw gezet worden,dan weet je het wel weer..Kosten voor integratie; Sandd medewerkers willen terecht niet op de voorwaarden achteruit. In hoeverre Sandd medewerkers tevreden moeten zijn dat ze nog steeds een baan hebben is een tweede. Het zijn volgens mij geen complexe werkzaamheden en makkelijk te vervangen.
Mijn Vriend
1
Volgens eerdere berichten was de overname afgerond, dan is de kans groot dat de rekening gewoon naar de PostNl aandeelhouder gaat. Maar wat anders kan je verwachten van Herna?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.